• Otvoreni podaci o porušenim zgradama u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Udruženje „Pansej“ u utorak 14. septembra održalo je onlajn događaj „Ulice Pančeva – šta je to novo na projektu?“ Na tom događaju su predstavljeni najnoviji segmenti sajta Ulice Pančeva, lokalne platforme koja prikuplja i predstavlja podatke o istoriji Pančeva.

    Najznačajniji deo se odnosi na otvaranje podataka o porušenim i izgrađenim objektima na teritoriji grada Pančeva. U bazi podataka se nalaze podaci o godini izgrade/rušenja objekta, izvor podatka, kao i dodatni opis (ukoliko postoji). Udruženje je odlučilo da otvori ove podatke kako bi svi istraživači, mediji, obrazovne institucije i ostali zainteresovani mogli da upotrebe ove podatke za bilo koju potrebu, s obzirom na činjenicu da trenutno nigde ne postoje podaci o zgradama koje je moguće upotrebiti bez prethodno dobijene saglasnosti.

    Ove podatke prikuplja Udruženje „Pansej“ u saradnji sa sugrađanima od 2020. godine. Podaci se nalaze na republičkom Portalu otvorenih podataka i biće ažurirani jednom mesečno. Podaci su dostupni na sajtu: https://data.gov.rs/sr/datasets/podatsi-o-zgradama-na-teritoriji-grada-pancheva/


    Udruženje „Pansej“ u utorak 14. septembra održao onlajn događaj „Ulice Pančeva – šta je to novo na projektu?“ Na tom događaju su predstavljeni najnoviji segmenti sajta Ulice Pančeva, lokalne platforme koja prikuplja i predstavlja podatke o istoriji Pančeva.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]