skola
Društvo

Otvoreno odeljenje Muzičke škole "Jovan Bandur" u Banatskom Novom Selu

Izvor: 
RTV Čet, 17/12/2020 - 15:51


U OŠ "Žarko Zrenjanin" u Banatskom Novom Selu otvoreno je istureno odeljenje Muzičke škole "Jovan Bandur". Pohađaju ga deca iz ovog i okolnih sela koja kažu da im mnogo znači što ne moraju da putuju do Pančeva da bi stekli muzičko obrazovanje, piše RTV.

U Banatskom Novom Selu otvoreno je istureno odeljenje muzičke škole "Jovan Bandur" iz Pančeva koje pohađa 25 učenika.

Nije slučajno što je za otvaranje ovakvog odeljenja izabrano Banatsko Novo Selo. Odavde potiče više akademskih muzičara, a bilo je i mnogo zainteresovanih iz okolnih mesta.

"Tu su nam blizu i Kačarevo, Vladimirovac, Dolovo. Iz tih mesta deca mogu da se upišu u ovo istureno odeljenje i biće im bliže i lakše za pohađanje", kaže direktor OŠ "Žarko Zrenjanin" u Banatskom Novom Selu Marinel Blaž.

"Za sada su otvorena 4 odseka: gitara, tambura, violina i harmonika. Za sledeću godinu planiramo još neki odsek da otvorimo to su verovatno klavir i solo pevanje", napominje profesor Mihajlo Jović.

Ima najava da bi uskoro moglo biti otvoreno još jedno odeljenje Muzičke škole u Omoljici ili nekom drugom naseljenom mestu na području grada Pančeva gde za to vlada najveće interesovanje đaka i njihovih roditelja.

 

 
MarketingNajnovije vesti