• Otvoreno odeljenje Muzičke škole „Jovan Bandur“ u Banatskom Novom Selu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu otvoreno je istureno odeljenje Muzičke škole „Jovan Bandur“. Pohađaju ga deca iz ovog i okolnih sela koja kažu da im mnogo znači što ne moraju da putuju do Pančeva da bi stekli muzičko obrazovanje, piše RTV.

    U Banatskom Novom Selu otvoreno je istureno odeljenje muzičke škole „Jovan Bandur“ iz Pančeva koje pohađa 25 učenika.

    Nije slučajno što je za otvaranje ovakvog odeljenja izabrano Banatsko Novo Selo. Odavde potiče više akademskih muzičara, a bilo je i mnogo zainteresovanih iz okolnih mesta.

    „Tu su nam blizu i Kačarevo, Vladimirovac, Dolovo. Iz tih mesta deca mogu da se upišu u ovo istureno odeljenje i biće im bliže i lakše za pohađanje“, kaže direktor OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu Marinel Blaž.

    „Za sada su otvorena 4 odseka: gitara, tambura, violina i harmonika. Za sledeću godinu planiramo još neki odsek da otvorimo to su verovatno klavir i solo pevanje“, napominje profesor Mihajlo Jović.

    Ima najava da bi uskoro moglo biti otvoreno još jedno odeljenje Muzičke škole u Omoljici ili nekom drugom naseljenom mestu na području grada Pančeva gde za to vlada najveće interesovanje đaka i njihovih roditelja.

     

     

    U OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu otvoreno je istureno odeljenje Muzičke škole „Jovan Bandur“. Pohađaju ga deca iz ovog i okolnih sela koja kažu da im mnogo znači što ne moraju da putuju do Pančeva da bi stekli muzičko obrazovanje.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]