Prvi komentari posle smene direktora bolnice

Ovuka: Čekam rešenje; Tasić: Kadija te tuži - kadija ti sudi

Pančevo, Čet, 28/07/2016 - 16:52
Vladimir ĐokovićPANČEVO, 28. jun - Pokrajinska vlada smenila je direktora Opšte bolnice u Pančevu dr Nebojšu Tasića zbog nepravilnosti u radu. Za novog vršioca dužnosti direktora postavljen je dr Slobodan Ovuka, direktor Doma zdrava u Pančevu.  Od dvojice direktora zatražili smo komentar ovakve odluke.

„Ne znam o tome više nego što se objavljeno. Očekujem odgovarajuće rešenje, pa ću onda biti u prilici i nešto više da kažem” – kratko je izjavio dr Slobodan Ovuka.

Smenjeni direktor Tasić kaže da kako je očigledno plan bio da ga sklone i da je tragičan događaj oko Snežane Ivašku iskorišćen kao povod.

 „Jasno je da je bio cilj da me sklone sa mesta direktora. A mislim da ih nadalje neće zanimati ko je i da li je iko odgovoran za događaj koji su iskoristili kao povod. Zloupotrebljen je očaj ljudi u ovom slučaju da se sprovede cilj i ja budem smenjen. Ne smatram da je smena zakonita, ali nije zakonito ni mnogo toga drugog što oni rade -  pa ni ovakva odluka tu nešto ne iskače. Vlada princip kadija te tuži – kadija ti sudi. Pokazali su da mogu da demontiraju i mnogo krupnije pa im ja nisam problem. Ne volim da ulazim u igre koje su unapred izgubljene. Vratiću se na odeljenje i raditi svoj posao. “ – ističe dr Tasić.

Pošto sumnja u zakonitost odluke interesovalo nas je hoće li zatražiti zaštitu suda?

„Bio bih lud kad bih verovao da u sistemu gde te kadija tuži, a zatim ti i sudi smatrao da je moguće ostvariti tu vrstu zaštite. Jesam idealista, ali Don Kihot nisam. “ – zaključio je dr Tasić.

Tasić je za direktora Opšte bolnice izabran na konkursu, pa je do razrešenja došlo u pola mandata. Šta sve pokrajinska vlada smatra “nepravilnostima” u radu smenjenog direktora tek će biti razjašnjeno.

Za razliku od mesta direktora Opšte bolnice koja je u nadležnosti pokrajinske vlasti mesto direktora Doma zdravlja u nadležnosti je Skupštine grada Pančeva. Dr Ovuka neće moći da bude direktor na oba mesta, pa će do imenovanja v.d. direktora Dom zdravlja voditi sadašnji pomoćnici direktora.

V. Đ. 
MarketingNajnovije vesti