Društvo

Pančevačka bolnica dobila 1.000 maski i 100 posteljina

Izvor: 
RTV Sre, 15/04/2020 - 13:32

Preduzeće Eko unija iz Beograda poklonilo je kovid odeljenju Opšte bolnice Pančevo 1.000 hirurških maski i 100 posteljina da bi pomoglo ovoj ustanovi u borbi sa epidemijom.

"Osim te konkretne materijalne pomoći, znači nam i podrška ljudi koji su van bolnice, koji shvataju u kom vremenu živimo i koliko mnogo truda ulažemo svi zajedno da naši pacijenti što pre ozdrave, da se vrate svojiim kućama. Tako da je ovo još jedan vid priznanja i satisfakcije u našem svakodnevnom radu", rekao je dr Slobodan Ovuka, direktor pančevačke bolnice.

Preduzeće Eko unija je dosad poslalo pomoć u nekoliko zdravstvenih ustanova širom Srbije.

"Donirali smo "Dragiši Mišoviću", bolnice u Pančevu, Zemunu, Bežaniji, Novom Sadu, Kosovskoj Mitrovici, Dom zdravlja Vračar, sutra poomoć ide za Bor. Još jednom se zahvaljujem svim našim zdravstvenim radnicima koji daju podršku ovom narodu, sugrađanima. Nadam se da ćemo izdržati do kraja borbu sa nevidljivim neprijateljem", izjavio je Aleksandar Milović, vlasnik kompanije.

Eko unija je partner JKP-a Higijena Pančevo, a pomoć je doneta na poziv lokalnog Štaba za vanredne situacije. Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov pohvalio je prvrednike koji u teškim uslovma poslovanja ipak pomažu zajednicu.

"Dosta se privrednika javlja i Kriznom štabu i meni lično i našim direktorima u javno-komunalnom sektoru, i mi pokušavamo u stvari tu pomoć da nekako usmerimo na ono što je najneophodnije, i u svakom slučaju nailazimo na veliko uvažavanje" rekao je Pavlov.

U kovid bonici Pančevo smešteno je oko 170 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.
MarketingNajnovije vesti