• Pančevka Nikolina Šepić ostvarila sjajan rezultat na takmičenju „Viki članci traže ilustraciju“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nikolina Šepić iz Pančeva opet je nagrađena za svoj rad na Vikipediji. Ovog puta bila je među najaktivnijima urednicima u zajednici „Vikipedija na srpskom“ u takmičenju „Viki članci traže ilustraciju“.

    Zajednica Vikipedije na srpskom je u samom vrhu svetskog takmičenja. Završeno je takmičenje „Viki članci traže ilustraciju“ i donelo sjajne rezultate. Na globalnom nivou, ovo takmičenje donelo je fotografije u preko 33 hiljade članaka na 257 projekata, a učestvovalo je 256 urednika. Zajednica Vikipedije na srpskom je ostvarila zapažene rezultate uredivši 4.301 članak na 19 projekata. Urednici i urednice koji su bili najaktivniji i kojima će biti dodeljeni vaučeri za kupovinu knjiga su: Nikolina Šepić, Acaalexaca i EmiliaITČA.

    Viki članci traže ilustraciju (Wikipedia Pages Wanting Photos) godišnja je akcija u kojoj vikipedijanci na svim jezičkim verzijama Vikipedije dodaju fotografije u člancima na Vikipediji, kojima nedostaje ilustracija. Cilj je promovisanje upotrebe digitalnih multimedijalnih datoteka koje su prikupljene tokom različitih foto takmičenja, foto-tura koje organizuje zajednica Vikimedije, u člancima na Vikipediji. Uz fotografije se bolje zadržava pažnja čitalaca, ilustruje se sadržaj, te članak postaje zanimljiviji i primamljiviji za čitanje. Takmičenje na Vikipediji na srpskom jeziku je trajalo od 5. do 31. avgusta. 

    Tokom ovogodišnje akcije, 12 urednika i urednica Vikipedije na srpskom je napravilo 4.699 izmena u okviru 4.302 članka. Budući da je u akciji bilo dozvoljeno uređivanje različitih jezičkih verzija projekata, učesnici su obogatili 19 različitih verzija Vikipedija. Najpopularniji projekat za uređivanje je očekivano bila Vikipedija na srpskom, na kojoj je napravljeno 4.650 izmena. 

    Urednici i urednice koji su bili najaktivniji i kojima će biti dodeljeni vaučeri za kupovinu knjiga u iznosima od po 2.000 RSD su: Nikolina Šepić (4.288 izmena), Acaalexaca (305 izmene) i EmiliaITČA (91 izmena). Urednica Nikolina Šepić je osvojila treće mesto po broju doprinosa na svetskom nivou, navodi Vikimedija.

    Na globalnom nivou uređeno je 33.590 članaka na 257 jezičkih verzija Vikipedije od strane 256 urednika. Najviše je uređeno na Vikipediji na turskom jeziku, čak 7.623 članaka, dok se na visokom drugom mestu nalazi i Vikipedija na srpskom jeziku. Detaljne rezultate možete pogledati ovde.

    Zajednica Vikipedije na srpskom je u samom vrhu svetskog takmičenja. Završeno je takmičenje Viki članci traže ilustraciju i donelo sjajne rezultate! Na globalnom nivou, ovo takmičenje donelo je fotografije u preko 33 hiljade članaka na 257 projekata, a učestvovalo je 256 urednika. Zajednica Vikipedije na srpskom je ostvarila zapažene rezultate uredivši 4.301 članak na 19 projekata. Urednici i urednice koji su bili najaktivniji i kojima će biti dodeljeni vaučeri za kupovinu knjiga u iznosima od po 2.000 RSD su: Nikolina Šepić iz Pančeva, Acaalexaca i EmiliaITČA.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]