• PANČEVO: Akcije davanja krvi u ponedeljak i u sredu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    U sklopu obeležavanja Nedelje Crvenog krsta  uz podršku Grada Pančeva,  Crveni krst Pančevo u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine planirana za ovu nedelju dve akcije prikupljanja krvi u gradu Pančevu.
     
    Prva vanredna Gradska akcija prikupljanja krvi se organizuje u ponedeljak 10.05.2021. u vremenu od 11:00 do 14:00 časova, u ulici Vojvode Radomira Putnika ispred Galerije savremene umetnosti u Transfuziomobilu – moderno opremljenom  namenskom vozilu za prikupljanje krvi na terenu.
     
    Druga redovna Gradska akcija prikupljanja krvi se organizuje u sredu 12.05.2021. u vremenu od 9:00 do 12:00 časova u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, Žarka Zrenjanina broj 15.
     
    Obe akcije se realizuju uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti   izazvane virusom Kovid 19.
     
     
    Crveni krst Pančevo u periodu od  8.  do 15 maja sa niz aktivnosti će obeležiti nedelju Crvenog krsta. Ovo je period u godini koji posvećujemo obeležavanju Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca kao i  8. maj, dan kada je daleke 1828. godine rođen osnivača Pokreta Anri Dinan. Na globanom planu, Međunarodni Pokret Crvenog krsta i Crvenog polumeseca svojim aktivnostima i programima pomoći  obuhvata  kroz svoju  mrežu oko 11,7 miliona aktivnih  volontera i 450.000 zaposlenih, Međunarodni pokret Crvenog krsta i Crvenog polumeseca radi u zajednicama u 192 države.. 
     
    Tema i glavni slogan  ovogodišnjeg obeležavanja Svetskog dana Crvenog krsta koju je opredelila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca,  je  “Unstoppable – Nezaustavljivi“
    Računajte na nas zato što i kada je najteže i dalje smo zajedno.
     
    Ovaj slogan je potvrđen u praksi prošle i ove godine tokom pandemije Korona virusa kada smo kao Nacionalno društvo pokazali sposobnost brzog prilagođavanja novim okolnostima i potpuno novom načinu organizovanja  pružajući  pomoć najugroženijim građanima i građankama  koji su zbog pojave nove krize bili i jesu dodatno ugroženi, a pre svega marginalizovanim grupama koje su inače i pre pandemije bile ugrožene svojim statusom.
     
    Posvećeni i odani volonteri i zaposleni Crvenog krsta Pančevo spremni su da u svakom trenutku odgovore na trenutne izazive kao i da mobilišemo humanost i solidarnost sugrađanki i sugrađana sa ciljem da spasimo živote i ublažimo patnje i donosemo promene u životu naše lokalne zajednice. Volonteri, volonterke  i osoblje Crvenog krsta Pančevo ulažu sve napore kako bi osigurali da niko ko se obratio  ne bude ostavljen bez pomoći i zaboravljen.
     
    Crveni krst Pančevo svojim različitim humanitarnim programima  je u 2020. godini stigao do 7500 ljudi, jačajući zajednicu kroz svoje: socijalne i zdravstvene programe, pripremu i odgovor na nesreće, motivisanje građana da dobrovoljno daju krv, program brige o starijima, rad sa marginalizovanim grupama, rad sa mladima i pritom je bio vođen svojim humanitarnim vrednostima i principima trudeći se da kroz svoje programe gradi zajednicu koje uključuju sve građane i građanke  jačanjem njihove svesti i podizanjem nivoa znanja na isti način, navodi se u saopštenju.

    U sklopu obeležavanja Nedelje Crvenog krsta  uz podršku Grada Pančeva,  Crveni krst Pančevo u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine planirana za ovu nedelju dve akcije prikupljanja krvi u gradu Pančevu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]