• PANČEVO: „Belim štrajkom“ do više novca i za radnike u garaži ATP-a?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Kako nam je nezvanično objašnjeno zaposleni u garaži ATP-a juče su radili u režimu „belog štrajka“. To podrazumeva da dolaze na posao, osposobljavaju vozila ali ih nešto sporije uključuju u saobraćaj. Takav rad bio je posledica nezadovoljstva jer su početkom septembra vozači upravo tim metodom uspeli da se izbore za dodatak na plate od 10.000 dinara mesečno, a majstori iz garaže ostali su kratkih rukava.
     
    Da nezadovoljstvo u garaži postoji potvrdila je glavna poverenica sindikata Nezavisnost u ATP- u Gordana Belča koja je objasnila da je danas trebalo da direktor ATP-a Bojan Bojanić održi sastanak u garaži ATP-a. 
     
    Nešto kasnije, nezvanično nam je potvrđeno da je do sastanka sastanka u garaži i došlo. I da je pronađeno rešenje kako bi i do zaposlenih u garaži ATP-a stiglo nešto od povećanja zarade. Detalje nam nisu objasnili.
     
    Vozači kao deficitarna struka u poslednja dva meseca dobili su ukupno 20.000 dinara na zaradu, a zaposleni u garaži ATP-a koji vozila održavaju nešto novca će tek dobiti. 
     
    ATP je gradsko preduzeće i sledi mu javno privatno partnerstvo, za koje je stigla jedna ponuda. Ta ponuda je na razmatranju. 
     
     

    Kako nam je nezvanično objašnjeno zaposleni u garaži ATP-a juče su radili u režimu belog štrajka. To podrazumeva da dolaze na posao, osposobljavaju vozila ali ih nešto sporije uključuju u saobraćaj. Takav rad bio je posledica nezadovoljstva jer su početkom septembra vozači upravo tim metodom uspeli da se izbore za dodatak na plate od 10.000 dinara mesečno a majstori iz garaže ostali su kratkih rukava.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]