Društvo

PANČEVO: Besplatni preventivni pregledi u bolnici 15. oktobra

Pančevo, Sre, 11/10/2017 - 22:13
Aleksandar Stojković

Opšta bolnica Pančevo u saradnji sa Domom zdravlja Pančevo, u nedelju 15. oktobra. u vremenu od 8-16 časova organizuje besplatne preventivne preglede za sve građane, sa ili bez zdravstvene knjižice.

Priprema za ultrazvučni pregled male karlice:

-          2-3 dana pre pregleda jesti laganiju hranu, ne uzimati masnu hranu i hranu koja nadima (pasulj, grašak, sveže              voće i povrće, mleko,mlečne proizvode i slatkiše) -          Dan pre zakazanog pregleda ne večerati posle 18 časova i po mogućstvu isprazniti creva. -          Na dan pregleda ne doručkovati (ne jesti minimum 8 sati pre pregleda) -          1 sat pre pregleda popiti 1-1,5 litara vode i ne mokriti.

 

 

U Službi za zdravstvenu zaštitu žena u prostorijama Doma zdravlja Pančevo (Miloša Obrenovića 2 ) obavljaće se ginekološki pregledi, ginekološki ultrazvučni pregledi, kao i ultrazvuk abdomena i male karlice.

    U Specijalističkom centru Opšte bolnice Pančevo (Miloša Trebinjca 11 ) obavljaće se urološki preventivni pregledi. Građanima će se raditi ultrazvučni pregledi abdomena i male karlice , kao i uzimanje krvi za PSA analizu po proceni urologa.          


MarketingNajnovije vesti