• PANČEVO: Bez većih havarija na toplovodima, Grejanje redovno isporučuje toplotnu energiju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U periodu toplih funkcionalnih proba koje služe za proveru rada energetskih objekata,toplana i kotlarnica, čime se ujedno proverava i funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a po potrebi i grejnih instalacija i koje su trajale od 7. do 15. oktobra, kada je zvanično počela grejna sezona, pokrenuti su kotlovi za zagrevanje tople vode i ceo sistem JKP „Grejanje“ Pančevo je mogao da startuje bez većih problema i havarija, saopšteno je iz JKP Grejanje.

    Kako kažu, od 7. oktobra pa sve do danas dežurne ekipe majstora JKP „Grejanje“ svakog dana na oba rejona intervenišu na kvarovima izazvanim procurivanjem instalacija, dopunjuju sisteme vodom, vrše odzračivanje instalacijama u pojedinim objektima uglavnom na najvišim spratovima kolektivnih stambenih zgrada, a paralelno sa intervencijama na sekundarnim instalacijama (u samom objektu korisnika) rešavaju se havarija na toplovodu koje su sanirane protekle nedelje na nekoliko lokacija na rejonu toplane Kotež i Sodara.

    Oko 2000 korisnika usluga tople potrošne vode u rejonu toplane Kotež snabdevaju se toplom vodom bez prekida u grejnom danu.

    – Isporuka toplotne energije za zagrevanje 12.500 stanova i oko 500 poslovnih objekata sa rejona toplana Kotež i Sodara do 17. oktobra odvijala se bez prekida zbog niskih prosečnih spoljnih temperatura, a u perodu od 18. do 22. oktobra sa dnevnim prekidima od nekoliko sati, a u skladu sa spoljnom temperaturom vazduha. Trenutno nema problema na proizvodnom sistemu u toplanama i kotlarnicama, nema većih havarija na toplovodima pa su gubici vode u distributivnom sistemu podnošljivi sa obzirom na starost toplovoda, dok se na sekundarnoj mreži prisustvo vazduha na višim spratovima u kolektivnim stambenim zgradama svakodnevno otklanja odzračivanjem cevi i radijatora, kažu iz Grejanja.

    JKP „Grejanje“ Pančevo, kako naglašavaju, blagovremeno je ugovorilo, sa distibuterima, dovoljne količine energenata, gasa i električne energije za proizvodnnju toplotne energije, tako da se snabdevenost energentima odvija bez prekida.

     

     

    U periodu toplih funkcionalnih proba koje služe za proveru rada energetskih objekata,toplana i kotlarnica, čime se ujedno proverava i funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]