Foto: MK „Dr Vladimir Aleksić”
Društvo

PANČEVO: Članovi MK „Dr Vladimir Aleksić" osvojili 15 odličja različitog sjaja

Izvor: 
013info Uto, 20/10/2020 - 13:06

U subotu, 17. oktobra, na dan kada je pre tačno 111 godina poleteo naš sugrađanin dr Vladimir Aleksić, žitelji Pančeva imali su priliku da u prostorijama Narodnog muzeja Pančevo pogledaju izložbu maketa u organizaciji maketarskog kluba koji sa ponosom nosi ime prvog srpskog letača. Naime, manifestacija pod nazivom "7. ALEKSIĆ KUP" okupila je 36 seniora, 3 kadeta i 4 juniora iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovačke koji su u raznim kategorijama izložili svoje radove. U konkurenciji od blizu 200 takmičarskih maketa, članovi  M. K. "Dr Vladimir Aleksić" su osvojili ukupno 15 odličja različitog sjaja.
 
U kategoriji juniora Dušan Velimirov je osvojio jednu zlatnu i dve srebrne medalje, Vukašin Ciganović se okitio sa jednom zlatnom i jednom srebrnom medaljom, dok je Nikola Ciganović osvojio zlatno i bronzano odličje.
U kadetskoj kategoriji je Petar Cvetković osvojio tri zlatne i jednu srebrnu medalju.
Seniori su osvojili sledeća odličja: Dejan Cvetković prvo drugo i treće mesto, kao i Darko Dautović koji je debitovao sa bronzanom medaljom.
 
Pored izložbenog dela manifestacije, učesnici su imali prilike da se upoznaju sa istorijom Pančeva sa reke, kao i obilaskom muzeja Neolita u Starčevu i privatne zbirke Dragana Kolundžića. Učesnici među kojima su bili i izviđači iz Pančeva, Starčeva i Perleza su imali priliku da posete promocije dve knjige autora Milorada Ilića i Simić Dušana.



Marketing



Najnovije vesti