• Pančevo daje javni saobraćaj u koncesiju na 25 godina. Gradi se i nova autobuska stanica

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Grad Pančevo objavio je javni poziv za podnošenje ponuda za javnu nabavku dodele koncesija za javnu uslugu poveravanja delatnosti domaćeg linijskog prevoza putnika na teritoriji Grada Pančeva i izgradnji nove autobuske stanice.

    Po postupku propisanom u skladu za Zakonom o javno-privatnom partnerstvu predmet projekta je prevoz putnika na šest gradskih, pet prigradskih i devet medjumesnih linija autobusima i izdavanje i naplata karata, a rok trajanja koncesije je 25 godina.

    Ponude se podnose do 7. oktobra kada će biti i otvorene.

    Uslovi za ponuđače su da ima finansijski kapacitet odnosno da nije imao gubitak u poslovanju tokom poslednje tri godine a da je imao ukupan poslovnih prihod 840 miliona dinara ili veći za svaku od te tri godine.

    Ponuđać će morati da dokaže da ima iskustvo i da je u poslednje tri godine kvalitetno pružio javnu uslugu prevoza lokalnim samoupravama koje imaju više od 120.000 stanovnika, kao i da je kvalitetno pružio usluge tiketing sistema.

    Tehnički preduslov za ponuđača je da poseduje najmanje 60 vozila starosti do 10 godina po minimum Euro 5 normi, odnosno da ima prostor u kojem vrši servisiranje i popravku vozila.

    Kadrovski, moraće da dokaže da ima najmanje tri inženjera saobraćaja, 80 vozača autobusa i pet mehaničara.

    Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji već u prva dva meseca koncesionar će morati da obezbedi prvih 10 novih autobusa, a do šest meseci i narednih 20 vozila, dok bi do kraja prve godine trebalo da bude obezbeđeno ukupno 60 novih autobusa.

    Obaveza koncesionara je i da u prvoj godini izgradi u pusti u rad novu autobusku stanicu sa servisom i tehničkim pregledom na lokaciji koju obezbedi Grad Pančevo.

    Budući koncesionar će naplaćivati staničnu uslugu kako na postojećoj tako i na novoizgrađenoj autobuskoj stanici čija će zgrada imati površinu od 949 kvadratnih metara, a biće obaveza da se izgradi i ukupno 90 parking mesta od čega 68 za putnike a ostalo za osoblje.

    Grad Pančevo objavio je javni poziv za podnošenje ponuda za javnu nabavku dodele koncesija za javnu uslugu poveravanja delatnosti domaćeg linijskog prevoza putnika na teritoriji Grada Pančeva i izgradnji nove autobuske stanice.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]