Društvo

Pančevo daje javni saobraćaj u koncesiju na 25 godina. Gradi se i nova autobuska stanica

Pančevo, Pon, 29/07/2019 - 13:33
Vladimir Đoković

Grad Pančevo objavio je javni poziv za podnošenje ponuda za javnu nabavku dodele koncesija za javnu uslugu poveravanja delatnosti domaćeg linijskog prevoza putnika na teritoriji Grada Pančeva i izgradnji nove autobuske stanice.

Po postupku propisanom u skladu za Zakonom o javno-privatnom partnerstvu predmet projekta je prevoz putnika na šest gradskih, pet prigradskih i devet medjumesnih linija autobusima i izdavanje i naplata karata, a rok trajanja koncesije je 25 godina.

Ponude se podnose do 7. oktobra kada će biti i otvorene.

Uslovi za ponuđače su da ima finansijski kapacitet odnosno da nije imao gubitak u poslovanju tokom poslednje tri godine a da je imao ukupan poslovnih prihod 840 miliona dinara ili veći za svaku od te tri godine.

Ponuđać će morati da dokaže da ima iskustvo i da je u poslednje tri godine kvalitetno pružio javnu uslugu prevoza lokalnim samoupravama koje imaju više od 120.000 stanovnika, kao i da je kvalitetno pružio usluge tiketing sistema.

Tehnički preduslov za ponuđača je da poseduje najmanje 60 vozila starosti do 10 godina po minimum Euro 5 normi, odnosno da ima prostor u kojem vrši servisiranje i popravku vozila.

Kadrovski, moraće da dokaže da ima najmanje tri inženjera saobraćaja, 80 vozača autobusa i pet mehaničara.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji već u prva dva meseca koncesionar će morati da obezbedi prvih 10 novih autobusa, a do šest meseci i narednih 20 vozila, dok bi do kraja prve godine trebalo da bude obezbeđeno ukupno 60 novih autobusa.

Obaveza koncesionara je i da u prvoj godini izgradi u pusti u rad novu autobusku stanicu sa servisom i tehničkim pregledom na lokaciji koju obezbedi Grad Pančevo.

Budući koncesionar će naplaćivati staničnu uslugu kako na postojećoj tako i na novoizgrađenoj autobuskoj stanici čija će zgrada imati površinu od 949 kvadratnih metara, a biće obaveza da se izgradi i ukupno 90 parking mesta od čega 68 za putnike a ostalo za osoblje.
MarketingNajnovije vesti