Društvo

PANČEVO: Dojilje prenele iskustva budućim mamama

Pančevo, Sre, 07/08/2019 - 07:24
Ivana Vlajovic


U okviru Svetske nedelje dojenja, koja se obeležava od 1. do 7. avgusta, u utorak, 6. avgusta, je u Narodnoj bašti, kod klupice za dojenje, održan skup mama i trudnica. Buduće mame su imale priliku da čuju iskustva dojilja, informšu se o mogućim problemima i teškoćama sa kojima su se one susretale i posavetuju o načinima kako da u dojenju istraju.

Skup u Narodnoj bašti organizovao je Dom zdravlja Pančevo, a patronažna setra ove utanove, Lenče Škrpan, naglasila je potrebu da se utiče na društvenu svest ljudi kako bi shvatili koliko je ženama, koje treba da doje i odgajaju zdravo potomstvo, potrebna podrška, pre svega, porodice, ali i zdravstvenih radnika i čitave zajednice. „Dojenje nije samo briga mame, to svakako jeste njen posao i obaveza, ali u tome svi moramo da joj pomognemo“, istakla je Lenče Škrpan.

Kao pratnja trudnoj supruzi, na akciju Doma zdravlja Pančevo došao je i jedan budući tata, koji je ovom prilikom, kako kaže, želeo da podrži svoju suprugu i informiše se na koje načine može da joj pomogne da istraje u dojenju. Koliko je ovaj gest budućeg tate Ivana značajan govori i činjenica da se ove godine Svetska nedelja dojenja obeležava pod sloganom „Osnažimo roditelje, omogućimo dojenje“, jer je Svetska zdravstvena organizacija prepoznala potrebu isticanja uloge oca u pružanju što veće podrške majkama kako bi se dojenje uspostavilo i održalo.




Marketing



Najnovije vesti