• PANČEVO: Grad će na ime duga „Apoteke“ firmi „Phoenix Pharm“ platiti više od 300 miliona dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    „Apoteka Pančevo“ se odlukom Skupštine ukida, a malo pre ove odluke, odbornici su potvrdili sporazum o načinu na koji će grad da isplati Apotekin dug firmi Phoenix Pharma, a koji po sudskoj presudi sa kamatom iznosi više od 514 miliona dinara (kamata je oko 185 milona). 

    Tako smo danas ipak saznali koliki je jedan od dugova pančevačke Apoteke.

    Po ovom sporazumu grad se obavezao da će dug platiti u 28 mesečnih rata, s tim da, ukoliko se rate budu redovno plaćale, Phoenix Pharma neće potraživati kamatu. Dakle, ako grad bude redovno plaćao rate i ne bude kasnio, platiće nešto više od 328 miliona dinara.

    Prve tri rate koje imaju biti isplaćene do kraja ove godine iznose po 21.914.313,08 dinara, sledeće 24 rate su po 10.957.156.54 dinara, a poslednja 28. rata je 185.522.786,00 dinara i grad je neće platiti ako bude redovan u izmirivanju svojih obaveza.

    Inače presudu po ovom dugovanju doneo je Privredni sud u Pančevu 18. aprila 2019. godine, grad se u zakonskom roku žalio, a do dana zaključenja sporazuma o žalbi nije odlučeno. Po presudi je utvrđena solidarna odgovornost grada Pančeva.

     

    „Apoteka Pančevo“ se odlukom Skupštine ukida, a malo pre ove odluke, odbornici su potvrdili sporazum o načinu na koji će grad da isplati Apotekin dug firmi Phoenix farma, a koji po sudskoj presudi sa kamatom iznosi više od 514 miliona dinara (kamata je oko 185 milona). 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo