Društvo

PANČEVO: Gradsko veće potvrdio raspodelu “saobraćajnih” 24 miliona dinara

Pančevo, Sub, 16/02/2019 - 09:52
Vladimir Đoković


Gradsko veće prihvatilo je Program korišćenja sredstava namenjenih za finansiranje unapređenja bezbednosti saobaćaja na teritoriji grada Pančeva a za 2019. godinu. Na ovaj način raspodeljuje se novac 24 miliona dinara koji Pančevu sleduje od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje na našoj teritoriji.

Za unapređenje saobrajane infrastrukture opredeljeno je 12 miliona dinara. Od toga 3,9 miliona uređenje zona škola, postavljanje zaštitnih ograda i tehničkih sredstava za usporenje saobraćaja a po rešenjima gradskog odeljenja za saobraćaj, a 2,5 miliona dinara će biti uloženo u realizaciju projekta obeležavanja zona škola.

Sledećih 3 miliona planirano je za pojačano osvetljenje pešačkih prela, a 2,6 miliona dinara za postavljanje detektora brzine kretanja vozila.

Za unapređenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja ovim programom planirano je dva miliona dinara, 2,5 miliona viđena su za “preventivno-promotivne aktivnosti” iz oblasti bezbednosti saobraćaja dok je za opremanje saobraćajne policije opredeljeno 570.000 dinara.

Za svoj rad gradski Komitet za bezbednost saobraćaja će potrošiti gotovo 1,2 miliona dinara, a za “izradu projekata kružnih raskrsnica” previđeno je 1,6 miliona dinara.
MarketingNajnovije vesti