• PANČEVO: Higijena iseljava ribolovce iz objekta na obali Tamiša

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    U godišnjem programu rada JKP Higijene koji je potvrđen na sednici skupštine grada Pančeva navedeni su i podaci o objektima.

    Pažnju privlači atraktivni prostor formalno u Mučeničkoj ulici, a na samoj obali Tamiša koji koristi Udruženje ribolovaca “Heroj Marko Kulić” od 1984. godine.

    Kako se navodi sudski spor oko poseda nad objektom započet 2001. godine uspešno je završen. Tada su tužioci bili svi pravni naslednici firme “Standard” pa je Republički geodetski zavod pet pravnih lica upisao svih pet firmi kao vlasnike. Higijena tvrdi da je ova greška ispravljena i da je odlukom Skupštine grada korisnik ovog objekta u celom pravu jedino JKP Higijena.

    Površina objekta poznatog po snimanju filma Balkan ekspres je na 5 ari, a Higijena navodi “da se u ovom trenutku vodi izvršni postupak kojim će Udruženje ribolovaca “Heroj Marko Kulić” biti iseljeno, a u posed uvedena Higijena.

    Higijena navodi kako se ovaj prostor može koristi za više namena, od kafane/restorana što tu već godinama postoji “do prostorija koje bi mogle biti namenski korišćene za poboljšanje kvaliteta komunalnih usluga u ovom delu grada”. 

    Površina objekta poznatog po snimanju filma Balkan ekspres je na 5 ari, a Higijena navodi “da se u ovom trenutku vodi izvršni postupak kojim će Udruženje ribolovaca “Heroj Marko Kulić” biti iseljeno a u posed uvedena Higijena.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo