Higijena
Društvo

PANČEVO: Higijena plaća snabdevanje Budvana vodom?

Pančevo, Uto, 16/01/2018 - 15:09
Vladimir Đoković

 

 

Nije tajna da su gradska komunalna preduzeća Higijena i Zelenilo suvlasnici po pola objekta od 104 metara kvadratnih na finom mestu u Budvi. Nekada je to bio restoran i srce odmarališta a oni koji letuju živeli su u iznajmljenim sobama u blizini.

Dugo to odmaralište ne radi, ali nevolja, objekat je ostao. Higijena tvrdi od raspada državne zajednice Srbije i Crne Gore. Na napušteni objekat počele su da se žale komšije pa je kroz ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa podgoričkim “Ast-investom” planirano da se objekat građevinski sanira. A crnogorski partner Higijene (i Zelenila) preuzeo bi i plaćanje “svih tekućih obaveza po osnovu komunalnih usluga. Za uzvrat “Ast – invest” bi koristio objekat za sopstvene potrebe.

Sve to potpisano 2015. godine već krajem iste godine “nastale su poteškoće oko izmirenja ekstremno visokih neisplaćenih julskih i avgustovskih rčuna za vodu”. Situacija se ponovila u junu i julu 2016. godine pa je zbog novih “ogromnih računa” u avgustu ugovor raskinut.

- Dogovor i stav predstavnika JKP “Zelenilo” i JKP “Higijena” je da se u 2017. godini, preko predstavnika grada pokuša prodaja odmarališta ili u krajnjem slučaju zameni za objekata slične namene u Srbiji. Do tada treba nastaviti rešavanje problema postojećih sudskih sporova kao i rešavanje pitanja održavanja i čuvanja objekta što je teško izvodljivo bez partnera tj privrednog društva iz Crne Gore, navodi se u programu poslovanja gradske JKP “Higijene” za 2018. godinu. 
MarketingNajnovije vesti