Društvo

PANČEVO: Kovid ambulanta radi 24 sata. Šta treba da radite kada osećate simptome?

Izvor: 
013info Pet, 13/11/2020 - 20:36

Zbog znatno povećanog broja pacijenata koji se javljaju u Kovid ambulantu Doma zdravlja Pančevo, uvedeno je noćno dežurstvo, saopšteno je iz Doma zdravlja Pančevo.

 

Radno vreme Kovid ambulante, koja se nalazi u Zmaj Jovinoj 10, je 24 časa.

 

Telefoni respiratorne ambulante su:

  •  062/807 31 10
  •  062/807 31 09
  •  062/807 31 47

 

Pacijent koji oseća tegobe u vidu povišene temperature, kašlja, gubitka čula ukusa i mirisa, treba da se javi telefonom svom izabranom lekaru, koji će oderediti dalji tok lečenja. Svi izabrani lekari Službe opšte medicine imaju službene telefone. Potrebno je pozvati fiksni ili mobilni broj ambulante u kojoj se lečite (koji se mogu naći na sajtu Doma zdravlja Pančevo), kako biste dobili službeni broj svog izabranog lekara, kom ćete se prvo javiti telefonom. Izabrani lekar na osnovu navedenih simptoma određuje dalji tok lečenja, formira upute za laboratoriju i rendgen i po dobijanju rezultata najavljuje pacijenta  Kovid ambulanti.

U Srbiji je danas bilo 3499 novozaraženih, u Južnobanatskom okrugu 138 pozitivnih, a u Pančevu 70. Više o tome pročitajte ovde.

 

Dom zdravlja podseća građane da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene.

 
MarketingNajnovije vesti