• PANČEVO: METAL FORMA KOS dobio dozvolu za skladištenje opasnog otpada na Kudeljarcu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine doneo je 16.  septembra Rešenje o izdavanju dozvole za skladištenje opasnog otpada firmi Metal forma kos d.o.o. iz Pančeva na lokaciji Kudeljarski nasip Prva broj 122d.

    Prema ovom rešenju, objavljenom na sajtu Pokrajinskog sekretarijata, dozvola se izdaje za narednih deset godina (do septembra 2031), a firma će na Kudeljarcu skladištiti olovne baterije, baterije, akumulatore, odbačenu opremu koja sadrži slobodni azbest, opasne komponente uklonjene iz odbačene opreme, odbačenu elektronsku i električnu opremu koja sadrži opasne komponente.

    Rešenjem je predviđen i maksimalni projektovani kapacitet skladišta, a ukupna količina opasnog otpada koja može da se skladišti u jednom trenutku je 9,5 tona – osam tona otpada električne i elektronske opreme i tona i po otpadnih akumulatora. Ukupna količina otpada na godišnjem nivuo je 2907 tona – 2448 tona električne i elektronske opreme i 459 tona akumulatora.

    Kako je u rešenju navedeno, za ovu namenu predviđene su hale površine 290 i 131 kvadratni metar koje su na betonskoj podlozi.

    Za potrebe skladištenja EE otpada u hali P1, koristiće se oko 200 m2, a otpad će se skladištiti do visine od 2 m. Ukupna zapremina prostora u hali P1 koja će se koristiti za skladištenje EE otpada iznosi 400 m3.

    Privremeno skladištenje otpadnih akumulatora će se vršiti u objektu P2, na ukupnoj površini od oko 16 m2 u zatvorenim kontejnerima od kiselootporne plastike, zapremine 1000l, koji će biti postavljeni u objektu na betonskoj podlozi, zaštićeni od atmosferskih uticaja. Otpadni akumulatori će se skladištiti do visine od 2m, te je u skladu sa tim, zapremina hale P2 koja će se koristiti za potrebe skladištenja ovog otpada 32 m2.

    U hali P2 osim akumulatora, skladištiće se i opasan električni i elektronski otpad na ukupnoj površini od oko 50 m2, a otpad će se skladištiti do visine od 2m. Ukupna zapremina prostora u hali P2 koja će se koristiti za skladištenje EE otpada iznosi 100 m2.

    U istoj hali (P2) vrši se skladištenje neopasnog opasnog otpada na ukupnoj površini od oko 40 m2. Za ovu operaciju operateru je izdata dozvola od strane nadležnog organa (br. XV-23-501-117/2019 od 27.06.2019). Neopasan otpad nije predmet ovog zahteva.

     

    Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine doneo je 16.  septembra

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo