• PANĆEVO: Obeležena godišnjica stradanja Rafineraca u NATO bombardovanju Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Rafineriji nafte danas je obeležena godišnjica stradanja trojice kolega na radnom mestu tokom NATO bombardovanja.

    Na današnji dan, pre 22 godine, u NATO bombardovanju Rafinerije Pančevo, poginulo je troje radnika, koji su u momentu napada bili na svojim radnim mestima u Energani. Danas je, u znak sećanja na nastradale kolege i prijatelje, održan pomen u krugu fabrike, uz poštovanje svih epidemioloških mera, objavljeno je na službenoj internet stranici Sindikata Rafinerije nafte Pančevo .
     
    Venci su položeni u prisustvu dvojice kolega koji su bili povređeni u bombardovanju fabrike, predstavnika rukovodstva, Sindikata RNP, članova porodice i radnika iz današnje smene Energane.

    – U najtežem trenutku u istoriji Rafinerije, 4. aprila 1999. godine, u 4 časa i 29 minuta, fabrika je po drugi put pogođena razornim NATO projektilima. Za trojicu naših kolega, Mirka Dmitrovića (29), Duška Bogosavljeva (50) i Dejana Bojkovića (28), ovaj napad je bio koban. Trojica kolega su zadobila trajni invaliditet, podsetili su iz sindikata.

    Tokom NATO bombardovanja Rafinerija je gađana sedam puta, radnici su radili pod bombama, pod stalnim režimom vazdušne opasnosti, obavljali svoj posao i spasavali objekte. Sva materijalna šteta je sanirana, ali gubitak ljudskih života je ostao trajni pečat tuge na našoj Rafineriji.

     

    U Rafineriji nafte danas je obeležena godišnjica stradanja trojice kolega na radnom mestu tokom NATO bombardovanja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo