Društvo

PANČEVO: Od 15. septembra započinju remontne aktivnosti u HIP- Petrohemiji

Izvor: 
013info Čet, 14/09/2023 - 09:57U „HIP-Petrohemiji“ u Pančevu u petak, 15. septembra počeće planirane remontne aktivnosti, a zastoj u radu proizvodnih postrojenja biće iskorišćen za realizaciju investicionih projekata i aktivnosti koje će doprineti sigurnom i pouzdanom radu HIP-Petrohemije u narednom periodu, navodi se u saopštenju ove kompanije.

 Planirano je da remont traje do 31. oktobra 2023. godine. Sve radne aktivnosti u tom periodu biće u potpunosti usklađene sa važećim zakonima i bezbednosnim procedurama kompanije, a sve u cilju očuvanja bezbednosti i zdravlja zaposlenih, kao i zaštite radne i životne sredine.

Najznačajnije aktivnosti tokom remonta biće usmerene na realizaciju investicija od kojih je ključna druga faza reinstrumentacije u fabrici Etilen. Od značajnijih radova u toku planskog zastoja treba izdvojiti remont turbine R-1T i kompresora, kao i sanaciju kotlova u fabrici Etilen, remont kompresora C-201 i zamenu mašine za uvrećavanje u fabrici PENG. Osim investicionih aktivnosti u fabrikama Etilen i PENG, biće realizovane i remontne aktivnosti na procesnoj opremi u ostalim pogonima.

Pored zakonskih obaveza koje nalažu proveru petrohemijske opreme nakon određenog perioda, planirane remontne aktivnosti rezultiraće energetskim uštedama, te pouzdanijim i bezbednijim radom postrojenja, dodaje se u saopštenju.
MarketingNajnovije vesti