sastanak Foto: GU Pančeva
Društvo

PANČEVO: Održan sastanak - Grad želi saradnju s mladima

Izvor: 
013info Sre, 01/06/2022 - 16:37Povodom Inicijative za ponovno uspostavljanje rada Kancelarije za mlade grada Pančeva, Marija Jević, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za kulturu i omladinu i predstavnici Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja primili su predstavnike potpisnika inicijative na razgovor, kako bi razmotrili mogućnosti i saslušali predloge u cilju poboljšanja položaja mladih u gradu Pančevu i ponovnog uspostavljanja rada Kancelarije za mlade grada Pančeva, saopšteno je iz Gradske uprave Pančeva.

Kako je navedeno, predstavnici Grada i Gradske uprave saslušali su i sa predstavnicima organizacija dogovorili dalju saradnju.

– Važno je napomenuti da Kancelarija za mlade grada Pančeva, iako trenutno nema Koordinatora, funkcioniše administrativno (organizuje manifestacije, realizuje Konkurs i sarađuje sa Domom omladine na programima za mlade), a radi se na tome da se zaposli lice na poziciji Koordinatora kancelarije za mlade, rekla je ovom prilikom Marija Jević.

Iz Gradske uprave napominju da je trenutno u proceduri i raspisivanje Javnog konkursa za su/finansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblasti omladinskog sektora za 2022. godinu, putem kojeg se su/finansiraju projekti i programi za mlade.

- Predstavnici Grada i Gradske uprave su izrazili želju i volju za saradnju sa mladima i organizacijama mladih i za mlade, kaže se u saopštenju.

Nakon ovog sastanka potpisnici Inicijative poslaće svoje konkretne predloge za unapređenje rada i saradnje i započeće istraživanja o potrebama mladih u koje će se uključiti i Kancelarija za mlade grada Pančeva.

- Sastali smo se danas u cilju otvaranja dijaloga između predstavnica i predstavnika civilnog sektora i Gradske uprave Pančeva. Nakon razgovora o položaju i potrebama mladih u našem gradu, očekujemo da se ispune zahtevi navedeni u podnesenoj Inicijativi za ponovno uspostavljanje rada Kancelarije za mlade. Nastavljamo sa analizom brige o mladima u Pančevu kroz dalje aktivnosti kao što su istraživanja i fokus grupe, rekla je za portal 013info Nataša Lenđel iz Sinhro haba i kontakt osoba ispred inicijative za bolji položaj mladih u Pančevu.

Podsetimo, 19. maja, više udruženja i građana okupljenih oko Sinhro haba  je Gradu predalo Inicijativu za ponovno uspostavljanje rada Kancelarije za mlade.

Inicijativu je potpisalo 18 udruženja, 5 neformalnih grupa i više od 20 pojedinaca.

 

 

 

 
MarketingNajnovije vesti