Foto: GU Pančevo
Društvo

PANČEVO: Otvorena izložba „Zajedno stvaramo budućnost“ povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Izvor: 
013info Pet, 03/12/2021 - 14:46U holu Gradske uprave grada Pančeva, svečano je otvorena izložba „Zajedno stvaramo budućnost“ u kojoj učestvuju udruženja osoba sa invaliditetom i udruženja žena sa teritorije grada Pančeva, a povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, koji se svuda u svetu obeležava 3. decembra.
 
Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva, prisustvovao je otvaranju izložbe i ovom prilikom izjavio:
- Ovakvim obeležavanjima dokazujemo koliko je značajna i velika naša saradnja sa udruženjima osoba sa invaliditetom, ne samo sa teritorije grada Pančeva, već celog Južnog Banata. Mi kao grad smo kroz mnoge programe podržali, kako rad udruženja koja se bave osobama sa invaliditetom, tako i ustanovama koje funkcionišu na teritoriji našeg grada. Hteo bih da iskoristim priliku i da se zahvalim svim udruženjima koji su se odazvali pozivu i došli danas da učine ovu izložbu još većom i lepšom.
 
Milenko Čučković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike zvanično je otvorio izložbu, zahvalio se udruženjima i rekao da će grad Pančevo nastaviti u potpunosti da podržava rad udruženja osoba sa invaliditetom. Slađana Radenković iz Udruženja distrofičara Južnobanatskog okruga, takođe se obratila prisutnima prilikom otvaranja izložbe i zahvalila se lokalnoj samoupravi na pomoći i podršci.
 
Otvaranju izložbe i kićenju jelki su, pored predstavnika pomenutih udruženja, prisustvovali Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika, Marko Mladenović, republički poslanik, Nada Milanović i Ivana Rosić, pokrajinske poslanice, Marina Toman, načelnica Južnobanatskog okruga i mr Tatjana Božić, Vladislava Maksimović i Marija Jević, članice Gradskog veća grada Pančeva, saopšteno je na gradskom sajtu.
 
Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se svuda u svetu 3.decembra. Od svog osnivanja 1945. godine UN, ističu svoju posvećenost i pozivaju na stvaranje inkluzivnih, pristupačnih i održivih društava i zajednica naročito usvajanjem Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima. Tokom vremena UN su svoj fokus usredsredile na promovisanje dobrobiti za ljude koji žive sa invaliditetom, a 1992. godine su zatražile da se svake godine 3. decembar obeležava kao Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.MarketingNajnovije vesti