Gerontološki centar Pančevo

Gerontološki centar Pančevo

Društvo

PANČEVO: Počele posete Gerontološkom centru

Izvor: 
RTV (Snežana Đurić) Sre, 24/02/2021 - 20:37

Posete gerontološkim centrima dozvoljene su ukoliko u njima nije bilo slučajeva infekcije Kovidom 19 u prethodnih 14 dana. Uslov je i da su korisnici kojima je dozvoljena poseta revakcinisani i da je od poslednje doze prošlo najmanje nedelju dana. U Gerontološkom centru u Pančevu (od juče) počele su posete i do sada je svoje najmilije imalo prilike da vidi 10-ak korisnika.

U Pančevačkom gerontološkom centru nije zabeležen ni jedan novi sličaj kovida u poslednjih 14 dana. Do sada je vakcinisano 80 odsto korisnika od kojih je polovina revakcinisana čime su se stvorili uslovi za uvođenje poseta.

“Svaki od posetilaca mora imati zaštitnu masku i rukavice. Mora mu se kontrolisati i temperatura.Takođe postoji i propisana distanca te je u našoj ustanovi opredeljen prostor u prizemlju zgrade, posebno odvojen ulaz na koji mogu posetioci doći da vide svoje najdraže. Prostor je veće kvadrature kako bi više posetilaca mogli primiti u isto vreme, a u isti mah obezbediti propisanu distancu”, kaže v.d. direktora Gerontološkog centra Pančevo Tanja Lukić.

Posete su omogućene svakog radnog dana. Od utorka to pravo iskoristilo je 10-ak korisnika koji ispunjavaju i uslov da je od njihove revakcinacije prošlo bar nedelju dana.

Imunizacija se ovde sprovodi uz ličnu saglasnost ili saglasnost srodnika I staratelja. Očekuje se da će nakon odobrenih poseta odziv, koji je inače dobar, biti još veći jer 180 korisnika Gerontološkog centra u Pančevu mesecima nije videlo svoje najmilije.

Vakcinacija se obavlja u centru u koji dolazi mobilna ekipa Doma zdravlja. Narednih nedelju dana po prijemu vakcine pojačan je zdravstveni nadzor i ovde kažu da do sada nije bilo ozbiljnijih kontraindikacija.

 
MarketingNajnovije vesti