• PANČEVO: „Prolećni dani“ održani po peti put uz najlepše vezene jastučiće i maramice FOTO

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Peta manifestacija „Prolećni dani“ održana je u subotu, 21. maja, u prostorijama Osnovne škole „Miroslav Antić-Mika“. Tom prilikom su se u organizaciji Udruženja „Vešte ruke” svojim rukotvorinama predstavile članice brojnih organizacija.

    Na raspisani konkurs za najlepše vezeno jastuče i maramice, koji je postao međunarodni, pristigao je veliki broj unikatnih radova, a pobednici su proglašeni na samoj manifestaciji.

    Pored nagrađenih vezilja, učesnice su se nadmetale i u kategorijama kao što su „Najlepši stand”, „Najukusniji mafin”, a od ove godine i novo takmičenje „Vez na licu mesta”.

    Predsednica Udruženja „Vešte ruke” Jelka Đorđević zahvalila se učesnicima, gostima i svima koji su pomogli da manifestacija bude uspešno organizovana.

    – Zahvaljujemo se deci koja pohađaju naše radionice, kao i samoj Osnovnoj školi „Miroslav Antić-Mika“ i njenom kolektivu na čelu sa direktorkom. Mnogo hvala i stručnom žiriju – Smiljki Bulatović i Mariji Trifunović, Zorici Ignjatović i Simoni Maksimović. Ovaj događaj ne bi bio uspešno realizovan bez učenika volontera na čelu sa veroučiteljicom Snežanom Zdravković, kao ni bez prijateljica udruženja – Ljubice Petković i Smilje Milosavljev. Mislim da smo našom manifestacijom uspeli da okupimo udruženja širom Srbije i podstaknemo rukotvorce da budu originalni, kreativni i najbolji čuvari tradicije – kaže Jelka Đorđević.

     

     

     

    Peta manifestacija Prolećni dani održana je u subotu, 21. maja, u prostorijama Osnovne škole „Miroslav Antić-Mika“. Tom prilikom su se u organizaciji Udruženja „Vešte ruke” svojim rukotvorinama predstavile članice brojnih organizacija.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]