Ilustracija: pixabay
Društvo

PANČEVO: Šta se steklo po seoskim komunalnim preduzećima utvrdiće revizija

Pančevo, Sub, 09/11/2019 - 08:29
Vladimir ĐokovićNeke opštine u Srbiji kada su postali gradovi sami su formirali gradske opštine od naseljenih mesta na svojoj teritoriji. U Pančevu to nije sučaj, a teško da će i biti.

Važan segment samostalnost seoski/mesne/vlasti po naseljenim mestima na teritoriji grada Pančeva dugo godina bila su i seoska komunalna preduzeća.

Poslednjih godina preduzeća su prvo promenila osnivača pa im je umesto seoskih vlasti osnivač  postala gradska skupština. Zatim su takva preduzeća počela da gube funkcije pa tako i smisao.

Voda za sela dovedena je iz grada, ponegde gradska  Higijena počela da je iznosi i fakturiše smeće. Sa funkcijama je deo zaposlenih i prešao u gradske komunalce.

U jednom trenutku zvanično se pričao o ideji da seoski JKP-ovi postanu jedinstveno preduzeću. Posle se zaćutalo i naizgled odustalo.

Poslednji detalj u nizu je javna nabavka male vrednosti kojom Gradska uprava Pančeva traži revizora koji bi procenio vrednost kapitala svih 8 preduzeća kroz isto toliko procena.

Preduzeća su posejana od Brestovca do Kačareva, sa izuzetkom Ivanova koje ga nema.

Ponude grad Pančevo očekuje do 15. novembra, kada će biti i otvorene a posao će trajati najduže 30 dana od momenta kada izabrani revizor dobije dokumentaciju.
MarketingNajnovije vesti