Društvo

Pančevo stavilo sva vozila na raspolaganje zdravstvu

Izvor: 
Tanjug Sre, 25/03/2020 - 12:25Gradska uprava Pančeva stavila je ceo svoj vozni park i podršku vozača na raspolaganje pre svega zdravstvenom sektoru, kaže gradonačelnik Saša Pavlov.

On je za TV Prva rekao da su vozila data na korišćenje bolnici, domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje, ali i ustanovama socijalne zaštite, za koje kaže da su dva najosetljivija sektora.

Naveo je da je JKP “Autotransport” potpisalo ugovor i krenulo u organizovani besplatni prevoz zdravstvenih radnika i radnika iz ustanova socijalne zaštite i da takva vrsta prevoza funkcioniše od pre dva dana.

Ispričao je da je kol centar Pančeva smešten u Kriznom štabu za vanredne situacije u tom gradu u kome ljudi rade 24 sata.

Naveo je da kol centar treba pre svega da radi za pružanje usluga nabavke hrane i lekova za najstarije koji ne izlaze iz kuće.

U poslednjih sedam dana, kaže, kol centar prima više od 280 poziva dnevno sa različitim pitanjima građana.

Sa velikim trgovinskim lancima je, navodi, dogovoreno da jedan deo kasa izdvoje za volontere koji nabavljaju namirnice za najstarije kako bi se ceo taj posao obavio što efikasnije.

Pavlov kaže da u vanrednom stanju se ne plaća ni parking ni obdaništa.

“Gledamo maksimalno da izađemo u susret našim sugrađanima u ovom teškom trenutku”, navodi Pavlov.

Kako je rekao, privreda u Pančevu organizovala se sama i radi u punom kapacitetu.

“Tri osnovne velike fabrike, ali i mali privrednici su sve preko PKS samostalno organizovali, jer u teškim vremenima prioritet je zaštita pre svega zdravstvenog sektora, a onda i kvalitetno pružanje usluga iz oblasti socijalne zaštite. Za sve ostalo ćemo se snaći”, poručio je Pavlov.
MarketingNajnovije vesti