• PANČEVO: Stigli novi autobusi, Pantransport kreće 15. juna

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Preduzeće Pantransport danas je dobilo 14 novih autobusa iz Turske koji će od 15. juna saobraćati na gradskim linijama u Pančevu. Uskoro bi trebalo da stigne još 12 ovakvih vozila.

    U narednom periodu će biti nabavljeno i ostalih pedesetak vozila od kojih će najpre stići mercedesovi autobusi namenjeni održavanju linije ka Beogradu, izjavio je direktor Pantransporta Radomir Vidojević.

    On je naglasio kako se obaveze o nabavci vozila iz koncesionog ugovora o javno-privatnom partnerstvu sa Gradom Pančevom realizuju brže nego što je tim aktom predviđeno. Dodao je da je investicija nabavke 60 novih vozila vredna devet miliona evra.

    Autobusi su opremljeni motorima sa niskom emisijom ugljen dioksida, klima uređajima i elektronskim sistemom overe karata.

    „Počinje nova era javnog prevoza u Pančevu. Sve ovo što smo imali do sada je dijametralno različito od onoga što ćemo mi napraviti na planu organizacije prevoza i naplate karata u budućem vremenu. Što se cene karata tiče, njih određuje tržište i cene goriva, ali očekujemo da se  one neće menjati u narednom periodu“, izjavio je Vidojević.

    Dejan Petković, suvlasnik Pantransporta je dodao kako će sistem elektronske naplate karata biti potpuno funkcionalan od septembra, kada će karte moći da se kupuju preko interneta i da se plaćaju telefonom u vozilima.

    Gradonačelnik Saša Pavlov izjavio je kako je siguran da će Pančevci biti izuzetno zadovoljni novim prevoznikom.

    „Ja mislim da naši građani zaslužuju redovan, pouzdan i ekološki bezbedan saobraćaj, i to je razlog zbog kog smo ušli u javno-privatno partnerstvo“, rekao je on.

    Pavlov je dodao kako će grad sa 250 miliona dinara godišnje i dalje subvencionisati karte povlašćenih kategorija građana.

    Vidojević je naveo da će se Pantransport protiv nelegalnih prevoznika boriti kvalitetom vozila i usluge, a od Grada i republičkih organa očekuje pomoć u suzbijanju ove pojave, jer se procenjuje da neregistrovani kombi prevoznici godišnje zarade dva miliona evra prevozeći bez dozvole putnike na različitim relacijama.  

     

     

    Preduzeće Pantransport danas je dobilo 14 novih autobusa iz Turske koji će od 15. juna saobraćati na gradskim linijama u Pančevu. Uskoro bi trebalo da stigne još 12 ovakvih vozila.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]