• PANČEVO: U četvrtak sedmo predavanje u seriji Istorija Jugoslavije: delovi slagalice

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“ i Gradska biblioteka Pančevo u četvrtak u 19 časova u čitaonici gradske biblioteke organizuju predavanje Germanofona populacija srpskog i rumunskog banata u očima Francuza: od „alzaških“ i „lorenskih“ doseljenika do izbeglica (1871-1949).

    Predavanje će održati dr Stanislav Sretenović, naučni savetnik na Institutu za savremenu istoriju u Beogradu.

    Ovo je sedmo po redu predavanje u okviru serije predavanja Istorija Jugoslavije: delovi slagalice. Predavanje se realizuje u okviru projekta The Multiethnic State and National Identities: the Serbian experience in the 20th Century-Serbie20 koji finansira Fond za nauku Republike Srbije na programu IDEJE.

     

     

     

     

    Regionalni centar za talente Mihajlo Pupin i Gradska biblioteka Pančevo u četvrtak u 19 časova u čitaonici gradske biblioteke organizuju predavanje Germanofona populacija srpskog i rumunskog banata u očima Francuza: od alzaških i lorenskih doseljenika do izbeglica (1871-1949).

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]