Pančevo, snimak s robne kuće
Društvo

Pančevo za porez utvrdilo da je prosečna vrednost kvadrata stana u 1. zoni 680 evra. Imate li nešto protiv?

Pančevo, Ned, 20/10/2019 - 00:22
Vladimir ĐokovićPorez na imovinu je značajan izvor prihoda Grada Pančeva a njegova osnovica utvrđuje se svake godine za sledeću godinu – preko prosečne cene metra kvadratnog nepokretnosti o čemu odluku donosi Skupština grada Pančeva.

Na iznos poreza na imovinu koju će plaćati građani – vlasnici nepokretnosti mogu uticati samo tokom javne rasprave, a ona je upravo u toku.

Grad Pančevo je utvrdio cene nepokretnosti u najopremljenijoj zoni, i to tako što je kvadratni metar zemljišta tu vredan koliko i “kvadrat” njive i šumskog zemljišta - 3.500 dinara, metar garaže gradska vlast je procenila na 33,1 hiljadu dinara, kuće za stanovanje 59,1 hiljadu, poslovnih zgrada – 61,9 hiljada a najskuplji je kvadratni metar stana – 81,3 hiljade dinara.

To je za one koji imaju nekretnine u 1. zoni, u drugoj zoni je to 20 odsto manje, u trećoj 30 posto, u četvrtoj je 40 odsto manje, a u petoj 60 procenata.

Javna rasprava o tome koliko će vlasnici nekretnina u Pančevu plaćati poreza na imovinu gradu otvorena je 18. avgusta a trajaće do 25. oktobra i u tom periodu svi zainteresovani da nešto promene, ili su nezadovoljni visinom poreza primedbe, predloge i sugestije mogu da dostave na pisarnicu gradske uprave ili elektronskom poštom.
MarketingNajnovije vesti