• Pet stotina domaćinstava dobiće pijaću vodu u naselju Skrobara u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prilikom današnje posete Pančevu pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Čedomir Božić, zajedno sa gradonačelnikom Pančeva Aleksandrom Stevanovićem obišao je završne radove na izgradnji vodovodne mreže u naselju Skrobara u Pančevu. Tom prilikom Božić je istakao da će ovi radovi biti završeni do kraja godine, kada će oko pet stotina domaćinstva iz ovog naselja dobiti zdravu pijuću vodu, navodi se u saopštenju vlade APV-a.

    „Pokrajinski sekretarijat, za ovaj projekat, izdvojio je deo sredstava u iznosu od 9.648.000,00 dinara. Pored ove investicije u toku je realizacija još jednog projekta, u pitanju je izgradnja kanalizacione mreže u delu Šarplaninske ulice u Pančevu. Učešće Pokrajinskog sekretarijata u realizaciji ovog projekta je nešto više od 10 miliona dinara. Radimo na kreiranju budžeta za narednu godinu i upravo ovim obilascima utvrđujemo ciljne tačke na osnovu kojih će se i kreirati programi, a potom i raspisani konkursi za sledeću godinu. Očekujem da ćemo, u ovom veoma teškom poredu pandemije, uspeti da prevaziđemo sve nepovoljne okolnosti i mnogo jače nastaviti sa realizacijom programa koji omogućuju sve brži razvoj“, istakao je Božić.

    Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović zahvalivši se pokrajinskom sekretaru istakao je da današnja poseta predstavlja okvir jedne dobre saradnje između lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata.

    „Možemo videti da su  radovi na  instalaciji vodovodne mreže na jednom delu teritorije grada Pančeva pri kraju, a po završetku istih stvoriće se uslovi za priključak pet stotina novih domaćinstava na ovu vodovodnu mrežu. Ovim aktivnostima pokazujemo da smo nastrojeni ka stvaranju svih uslova za življenje kao i podizanje životnog standarda na ovom području“, zaključio je Stevanović.

    Nakon obilaska pomenutih radova, pokrajinski sekretar zajedno sa delegacijom grada Pančeva posetio je poljoprivedno gazdinstvo porodice Škrbić, koje obrađuje 250 hektara zemlje i bave se ratarstvom.

    Prilikom današnje posete Pančevu pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Čedomir Božić, zajedno sa gradonačelnikom Pančeva Aleksandrom Stojanovićem obišao je završne radove na izgradnji vodovodne mreže u naselju Skrobara u Pančevu. Tom prilikom Božić je istakao da će ovi radovi biti završeni do kraja godine, kada će oko pet stotina domaćinstva iz ovog naselja dobiti zdravu pijuću vodu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]