Foto: Pixabay.com
Društvo

Pojačan saobraćaj zbog turističke sezone

Pančevo, Sub, 02/07/2016 - 13:47
Mirjana Marić


Usled letnje turističke sezone, na auto-putevima i na svim ostalim frekventnim putnim pravcima u Srbiji se beleži veći broj vozila i pojačan saobraćaj, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na graničnim prelazima je pojačan saobraćaj, a zadržavanja duža od 30 minuta beleže se jedino na izlazu iz Srbije ka Makedoniji, na GP Preševo, gde vozila sa naše strane čekaju oko 45 minuta da napuste zemlju, pokazuju poslednje informacije Uprave granične Policije RS.

Vremenske prilike pogoduju vozačima i omogućavaju nesmetano odvijanje saobraćaja u ovim trenucima.

Na naplatnim rampama dužih zadržavanja nema, ali se beleži pojačan saobraćaj i veći protok vozila, pa AMSS savetuje vozače da unapred pripreme tačan iznos putarine, kako bi ste se što kraće zadržali na terminalima i samim tim ubrzali protok vozila.

Danas će u Srbiji biti pretežno sunčano i toplo, sa temperaturom od 30 do 34 stepeni, ali se od sredine dana, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuju kratkotrajni pljuskovi i grmljavine.

AMSS napominje da će se sutra u periodu od devet do 13 časova na državnom putu II A reda broj 259, deonica Sopotska petlja-Pirot, u zoni mosta Nišava 4, izvoditi radovi na popravci mosta.

U okviru projekta izgradnje robne kuće "Ikea", od 04. do 15. jula će se na delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75) izvoditi radovi na izmeštanju dalekovoda, na deonici posle naplatne stanice Bubanj Potok do Tranšpeda, u oba smera Beograd-Niš i Niš-Beograd.
MarketingNajnovije vesti