• POMOZIMO PTICAMA DA PREŽIVE ZIMU: Akcija „Ptice su ukras drveća“ i u okolini Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Akcija „Ptice su ukras drveća“ koju je pokrenulo Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije od nedelje, 26. decembra, sprovodi se i u okolini Pančeva.

    Kako nam je rekao Boris Okanović, oni su postavljali kugle i pogače sa hranom na desetak mesta na lokaciji Duboka bara – Tamiški kubici, a sa akcijom nastavljaju svakodnevno.

    Nalazimo se u periodu godine kada ukrašavanjem želimo da doprinesemo radosti praznika. Zima je vreme kada treba da se setimo i onih koji ne mogu lako da dođu do hrane – ptica. Članovi udruženja pticama pripremaju masne kugle sa žitaricama i kače ih na drveće.
     

    – Na lokacije možete poneti i svoje masne kugle koje ste pripremili. Članovi i članice koji odluče da podrže akciju iz svojih mesta mogu da pošalju fotografije sa svojih akcija na mejl [email protected] i mi ćemo ih podeliti na društvenim mrežama Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, rekao nam  je Okanović.

    Recept za pripremu masnih kugli pročitajte na ovom linku: https://pticesrbije.rs/recept-za-pripremu-masne-kugle-za…/

     

    Akcija Ptice su ukras drveća koju je pokrenulo Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije od nedelje, 26. decembra, sprovodi se i u okolini Pančeva.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo