• Premijera treće epizode RTS-ove serije „Grupa“ u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nova RTS-ova serija „Grupa“ donosi priču o problemu narkomanije, u koju su upletene sudbine kriminalaca, policijaca i tinejdžera. Ima elemente trilera, jer se rešava slučaj ubistva, ali i porodične drame i ljubavnog zapleta. Neki od glavnih likova su srednjoškolci, koji se upliću u svet droge, a kreatori serije žele da i među gledaocima budu mlađe generacije-

    Kreatori serije Grupa uveli su novu praksu – premijerno prikazivanje specijalno za srednjoškolce. Ovoga puta, u Pančevu, predstavili su se učenicima i profesorima gimnazije „Uroš Predić“, Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“, Muzičke škole „Jovan Bandur“ i Tehničke škole „23. maj“, objavio je RTS.

    „Svidela mi se serija, mislim da obuhvata jako bitne teme današnjice, pošto ima mnogo problema sa nelegalnim tučama, drogom i slično“, rekla je učenica Marija Popović.

    „Serija ostavlja veliki utisak jer je dosta realna. Sviđaju mi se glumci. Opisuje današnje društvo, kakvo je stanje i problemi među omladinom“, rekao je učenik Slobodan Tomić.

    Kreatori serije su Dragan Đurković i Uroš Tomić, a osim njih, tu je još šest reditelja.

    „Počelo je sve od prve epizode, koju smo hteli da pokažemo na našem Fakultetu dramskih umetnosti. Došao je veliki broj autora, glumaca, ali i srednjoškolaca. Bio je razgovor sa publikom i svidelo nam se da čujemo njihove reakcije, jer je ova serija pre svega zbog njih i pravljena“, istakla je rediteljka serije Jelena Gavrilović.

    Uz iskusne, starije glumce, igra veliki broj mlađih kolega, dočaravajući realne i složene karaktere.

    „Scene koje sam ja radio sa policajcima su dosta realno prikazane i možda bi neko dete moglo da poželi da bude neki inspektor, a ne nešto drugo“, rekao je glumac Nemanja Vanović.

    „Mi smo otvarali neka pitanja, nismo donosili zaključke, a na deci je kako će to prihvatiti“, napomenula je glumica Milica Trifunović.

    Serija Grupa ima 11 epizoda i emituje se nedeljom uveče na prvom programu RTS-a.

    Nova RTS-ova serija „Grupa“ donosi priču o problemu narkomanije, u koju su upletene sudbine kriminalaca, policijaca i tinejdžera. Ima elemente trilera, jer se rešava slučaj ubistva, ali i porodične drame i ljubavnog zapleta. Neki od glavnih likova su srednjoškolci, koji se upliću u svet droge, a kreatori serije žele da i među gledaocima budu mlađe generacije.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]