Društvo

Radoičina Radio Televizija Pančevo!!!

Izvor: 
Radio Pančevo Sre, 12/08/2015 - 12:57

Radio Televizija Pančevo danas je prodata Radoici Milosavljeviću iz Kruševca javio je Radio Pančevo. Biznismen iz Kruševca danas je kupio RTV PA za 87200 EUR. On ima 15 dana rok da uplati ovaj iznos.

Od 3. avgusta, kada je bio rok za predaju ponuda Agenciji za privatizaciju, licitiralo se šta se zapravo dešava. Nezvanične informacije su bile da su ponude "Entertainment Media Group" čiji je predstavnik bio Zlatko Majdak i "Medneta" čiji je predstvanik bio Nenad Orlić nepotpune i da su proglašene nevažećim. Televizija Pančevo je objavila da je pri današnjem otvaranju ponuda konstatovano da je jedino Radoica Milosavljević uplatio depozit koji je iznosio 10% od procenjene vrednosti RTV PA. Potrebe za javnim nadmetanjem nije bilo, pa je ostalo da se izvrše potrebne provere dokumentacije i da kupac uplati celokupan iznos.

Na otvaranju ponuda u Agenciji za privatizaciju, član komisije za privatizaciju RTV "Pančevo" Olivera Ranđelović je , za Agenciju "Beta" rekla da je komisija odbacila dve preostale ponude, pančevačkog internet provajdera "Medneta" (Mad net) i  beogradskog "Medija solušna", jer te firme nisu uplatile depozit za učešće na javnom nadmetanju.   

Radoica Milosavljević je konkurisao za kupovinu više medija koji su u procesu privatizacije. Prema pisanju "Blica", od 6. avgusta, Milosavljević je robijao četiri godine, član je SPS-a, vlasnik preduzeća "Sloga", vlasnik klinke "Sloga Medik", bio predsednik FK "Napredak" i bio zamenik gradonačelnika. U izjavi za N1, Milosavljević demantuje da je bio u zatvoru i kaže da je zainteresovan za kupovinu 11 televizija i za Agenciju "Tanjug", kao i da to čini zbog sopstvene, a ne zbog stranačke koristi.

Otpremninu je uzelo 57 od 63 zaposlena u RTV PA. Ostaje da vidimo na koji način će RTV PA funkcionisati u budućnosti.
MarketingNajnovije vesti