Gradsko veće

Recikliranjem do manjih računa

Izvor: 
013info Uto, 11/08/2015 - 16:34
Za uređenje trga u Starčevu traženo oko 20 miliona dinara.

Na današnjoj sednici, Gradsko veće usvojilo je predlog projketa JKP „Higijena” za nabavku opreme za primarnu separaciju otpada u domaćinstvima, koji će biti upućen na konkurs Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Ukupna vrednost ovog projekta je više od 2,5 miliona dinara, a „Higijena” će od te sume obezbediti 304 hiljade dinara iz sopstvenih sredstava.

Projekat će omogućiti građanima da razdvajanjem otpada koji je moguće reciklirati umanje svoje račune za odnošenje smeća, objasnila je sekretraka Sekretarijata za zaštitu životne sredine Olga Šipovac.

– Ove aktivnosti bi JKP-u „Higijena” omogućile bolju organizaciju i smanjenje troškova prevoza komunalnog otpada jer bi se ambalažni otpad direktno odnosio u centar za sakupljanje reciklabilnih materijala i na ovaj način bi se smanjila i cena, odnosno računi građana za deo koji se odnosio na sakupljanje i transport otpada i što je najvažnije na ovaj način bi se produžio vek trajanja deponije – kazala je ona.

Gradsko veće je usvojilo i još jedan predlog projketa koji će takođe biti upućen na konkurs Uprave za kapitalna ulganja, a reč je o uređenju trga u Starčevu za šta su tražena sredstva oko 20 miliona dinara.

Većnici su prihvatili i izmene u Programu mera za podršku poljoprivredi, gde su sredstva za koja nije bilo prijave prebačena za konkurs koji će biti raspisan u septembru.

Na sednici su prihvaćeni su članovi tima koji će se baviti certifikatom Grada sa povoljnim poslovnim okruženjem koji Pančeva treba da obnovi.

JKP „Glogonj” je prošlu poslovnu godinu završio sa 240 hiljda dinara dobiti, a većnici su usvojili izveštaj o poslovanju ovog komunalnog preduzeća.

Usvojena je i odluka da se Železničkom rukometnom klubu Dinamo da prostor po povljnijoj renti u ulici Žarka Zrenjanina.

Nadzor nad sanacijom Nove deponije Gradsko veće poverilo je Direkciji za izgradnju i uređenje Pančeva.

 

N.K.
MarketingNajnovije vesti