Društvo

Sajam knjiga kovinskih "Zmajevaca" u petak

Izvor: 
013info Sre, 23/11/2022 - 13:35Dan posvećen promovisanju knjige i čitanja u kovinskoj Zmajevoj školi održaće se u petak, 25. novembra. Planirane su brojne aktivnosti, pa domaćini sve pozivaju da zajedno uživaju u prazniku knjige, razmeni čitalačkih iskustava, jer knjiga ima čudesnu moć.

- Ceo dan će biti u znaku promocije knjige i čitanja, pa ćemo se potruditi da raznim aktivnostima pažnju dece usmerimo ka tome: učenici će prethodno na časovima likovne kulture praviti omote, naslovne strane za pročitane knjige, razne ilustracije, postere, obeleživače za knjige i drugo.  Svi učenički radovi biće izloženi u fiskulturnoj sali, gde će biti organizovan mini sajam knjiga, prodajna izložba knjiga izdavačkih kuća „Kreativni centar“, „Pi pres“ iz Pirota, „Prima izdavaštvo“ iz Gornjeg Milanovca, „BIGZ“ i drugih.  Knjige će zainteresovani učenici, roditelji, kolege iz drugih škola i meštani Kovina moći da kupe po sajamskim cenama, navode iz škole.

U školi će biti održana promocija knjiga Dragane Mladenović, koja  u svom bogatom književnom stvaralaštvu poseduje i veliki broj knjiga koje je namenila deci osnovnoškolskog uzrasta.

- Predstaviće nam svoje knjige za decu tinejdžerskog uzrasta iz trilogije „Sve što (ni)sam očekivala“, „Sve što (ni)sam želela“ „Sve što (ni)sam promenila“. Kao najava za promociju biće trejler naših učenica osmog razreda koje će predstaviti pročitane knjige ove autorke. Za učenike mlađih razreda predviđena  je radionica u kojoj će učiteljica iz Barande Nada Kljajić, koja se bavi književnim stvaralaštvom, predstaviti svoju kreaktivnu knjigu  „Hajde da se igramo“.

Dođite na ovaj praznik knjige, pozivaju iz kovinske Zmajeve škole.
MarketingNajnovije vesti