Foto: GU Pančevo
Potpisan Memorandum o poslovno-tehničkoj saradnji

Saradnja Grada Pančeva i Ljubljane u oblasti energetike

Pančevo, Čet, 31/03/2016 - 17:18
Ivana Predić


Od danas (31. marta) Pančevo i Slovenija postali su partneri u oblasti energetike. Saradnja je započeta potpisivanjem Memorandum o poslovno-tehničkoj saradnji između Grada Pančeva i slovenačkog Javnog preduzeća „Energetika” iz Ljubljane“ u Gradskoj upravi Pančevo. Dokument su potpisali Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva i Samo Lozej, direktor JP „Energetika”.

Saša Pavlov rekao je da je uveren da će kroz razmenu iskustava i primera dobre prakse u ovom projektu, građani Pančeva dobiti u budućnosti kvalitetnije i jeftinije usluge vezane za energetski sektor.

„Grad Pančevo svojom Strategijom razvoja predviđa racionalno i efikasno korišćenje energije, prema tome, to je cilj Grada, da u narednih nekoliko godina, kroz saradnju sa našim prijateljima i kroz budžetska ulaganja, napravi jedan energetski efikasniji sektor, koji će za naše građane biti mnogo produktivniji, komforniji i mnogo jeftiniji”, izjavio je Pavlov.

Samo Lozej, direktor JP „Energetika” istakao je da je Ljubljana ove godine dobila titulu zelene prestonica Evrope. On je zahvalio gradonačelniku što je naš grad prepoznao u tom javnom preduzeću ozbiljnog partnera, te da će oni podržavati projekte koji su ekonomski isplativi i zadovoljavaju određene kriterijume. Istakao je da Ljubljana sa svojim preduzećima među kojima je i JP „Energetika”, aktivno radi na unapređenju usluga, kako bi one bile što efikasnije, potpunije i najjeftinije, u cilju poboljšanja kvaliteta življenja.

I. Predić
MarketingNajnovije vesti