• Sindikat Rafinerije porukom “Neka se i vaš glas čuje” pozvao na zajedničku borbu za prava radnika

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Povodom 1. Maja – dana koji je simbol stalne borbe za poboljšanje radnih uslova i Sindikat zaposlenih u Rafineriji nafte Pančevo pozvao je na stalnu borbu za bolje uslove rada i veće zarade.

    “Borba za „tri osmice“, odnosno 8 sati rada, 8 sati slobodnog vremena i 8 sati odmora, i danas je aktuelna. Neretko se od radnika traži da više rade, za manju plati i da privatni život prilagođavamo potrebama poslodavca. Međutim, istina je da ekonomski rast može imati smisla samo ako istovremeno vodi povećanju realnih plata, rastu životnog standarda i unapređenju kvaliteta života radnika. Do profita se može stići i na druge načine koji ne uključuju povećanje radnog vremena, smanjenje cene rada ili nebezbedan rad, o čemu svedoče primeri iz razvijenih zemalja. Sindikat Rafinerije nafte Pančevo svim svojim saborcima želi srećan Međunarodni praznik rada!”, navodi se izmedju ostalog u saopštenju ovog sindikata.

    Borba za „tri osmice“, odnosno 8 sati rada, 8 sati slobodnog vremena i 8 sati odmora, i danas je aktuelna. Neretko se od radnika traži da više rade, za manju plati i da privatni život prilagođavamo potrebama poslodavca. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]