• Skupština Pančeva usvojila odluku o kupovini vrtića „Zabavnik“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Odbornici pančevačke Skupštine danas su usvojili odluku o kupovini vrtića „Zabavnik“ za potrebe Predškloske ustanove „Dečja radost“.

    „Danas je održana 14. sednica Skupštine grada Pančeva na kojoj su odbornici usvojili predlog rešenja o pribavljanju objekta sa pripadajućim zemljištem na katastarskoj parceli 6386 K.O. Pančevo neposrednom pogodbom, tj. novog objekta za PU „Dečja radost“ – vrtić „Zabavnik“ koji se nalazi u Ulici Cara Lazara“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Grada.

    Kako je ranije pisao Portal 013info za ovaj vrtić će iz gradske kase biti izdvojeno 100 miliona dinara.

    Prema rečima gradonačelnika Aleksandra Stevanovića donošenjem ove odluke steći će se uslovi za potpis ugovora sa dosadašnjim vlasnikom objekta.

    Vrtić će poslužiti za smeštaj 167 mališana i na taj način smanjiti listu čekanja za toliko dece, odnosno za 30 odsto, rekao je on i dodao da će se preduzeti i dalje mere, jer je potpuno rešavanje liste čekanja za vrtiće jedan od glavnih prioriteta gradske vlasti.

    Ovaj predlog podržala je i odbornica i predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Pančeva Ivana Rosić, rekavši da ovaj objekat jedini odgovara potrebama ustanove koja je inicirala kupovinu, jer je namenski građen i verifikovan od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje. Takođe, otvaranjem ovog vrtića, prema njenim rečima, pored toga što se obezbeđuje smeštaj za decu, pruža se i mogućnost njihovim majkama da pronađu zaposlenje i na taj način se ekonomski osnaže.

    Na današnjoj sednici usvojen je predlog odluke o donošenju plana detaljne regulacije infrastrukturnog kompleksa za obnovljive izvore energije na području katastarskih opština Banatsko Novo Selo i Dolovo i predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije za izgradnju infrastrukturnih objekata – energetskih i optičkih vodova u k.o. Starčevo, k.o. Vojlovica i k.o. Pančevo za povezivanje kompleksa „Vetroelektrana“ sa objektima distributivnog i prenosnog sistema.

    Odbornici su, između ostalog, usvojili i programe rada ustanova kulture na teritoriji grada Pančeva za 2022. godinu s projekcijama za 2023. i 2024. godinu. Takođe su razmatrani i predlozi programa rada ustanova kulture iz naseljenih mesta sa teritorije Pančeva za 2022. godinu.

     

    Odbornici pančevačke Skupštine danas su usvojili odluku o kupovini vrtića „Zabavnik“ za potrebe Predškloske ustanove „Dečja radost“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]