Staklara Pančevo
Ni na nebu ni na zemlji…

Specijalna stakla – niti plate, niti penzije, niti otpremnine

Pančevo, Pon, 29/08/2016 - 11:26
Vladimir ĐokovićPANČEVO, 29. avgust - Sudbina zaposlenih u Staklari postala je jasnija kada je na prelazu između dve godine uveden stečaj, a radnici otišli kući uz državne otpremnine. Sudbina zaposlenih u zaštitnoj radionici Specijalna stakla i dalje je neizvesna.

Nenad Majstorović, invalid 3. kategorije, koji firmu nije menjao 37 godina, sada je kao zaposleni u Specijalnim staklima sa još 12 kolega na velikim mukama. Firma postoji, nije ugašena, nema šta da radi niti načina da posluje pošto je svoj opstanak uvek zavisio od rada Staklare.

Za razliku od Staklaraca, ovih 13 ljudi ostalo je bez otpremnina.

Nema posla, nema otpremnina. Od marta je naš socijalni program u ministarstvima. Nikakav odgovor ne dobijamo. Ni da, ni ne. Kažu čeka se odluka Vlade Srbije – objašnjava situaciju Nenad Majstorović.

Specijalna stakla su praktično radila za Staklaru koja sada ne radi.

Ne dolazimo na posao. Sedimo kući i čekamo. Kada će biti to rešenje. Nema niti plate, niti smo na birou, niti možemo u penziju. Ako pitate kako preživljamo, odgovor je teško. Samo mi znamo kako se dovijamo. Živimo od ženine penzije koja je 23.000 dinara – zaključuje Nenad Majstorović.“
MarketingNajnovije vesti