• Šta su radoznali Pančevci tražili da znaju o radu gradske vlasti od gradskih sekretarijata

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradska uprava Pančeva ima obavezu da objaljuje ažuran informatoro svojim nadležnostima i aktivnostima. Dostupan preko internet ovaj javni dokument doneo je i popis tema koje su Pančevce toliko zainteresovale, da su se usudili da pitaju.

    Najčešće tražene informacije od javnog značaja su bile informacije Sekretarijata za finansije i to, iznos subvencija,  informacije koje se odnose na dostavljanje kopija rešenja i cenovnika komunalnih usluga i informacije koje se odnose na zahteve za naknadu štete po raznim osnovama.

    Od Sekretarijata za urbanizam, građevinske, stambeno-komunalne poslove i saobraćaj tražene su informacije:  fotokopije akata nastalih u radu ovog sekretarijata,  rešenja, zaključci, zapisnici koji se donose u postupcima koji se vode radi izdavanja lokacijskih, građevinskih i upotrebnih dozvola.

    Sekretarijat za zaštitu životne sredine odgovarao je na interesovanja o  podacima u vezi sa Programom budžetskog fonda za zaštitu životne sredine,  u vezi sa radom operatera,  podaci o zagađenju ( prvenstveno kvalitetu vazduha),  podaci u vezi sa pijaćom vodom (izvorišta), kao i izveštaj o stanju životne sredine.

    Od Sekretarijata za javne nabavke tražene su  informacije vezane za pokretanje i sprovođenje postupka javnih nabavki, oko utroška budžetskih sredstava, te broju sprovedenih i realizovanih nabavki.

    Pančevo ima i Sekretarijat za inspekcijske poslove koji je građanima odgovarao davanjem informacija o zahtevima koji se odnose na davanje kopije zapisnika, rešenja i drugih akata građevinskog, komunalnog i prosvetnog inspektora, kao i informacije u vezi sa za izvršenjem rešenja, dok su od Komunalne policije najviše traženi izveštaji komunalnih policajaca.

    Sekretarijat za javne službe i socijalna pitanja, građane je po njihovom interesovanju, obaveštavao informacija u vezi sa Konkursima u oblasti sporta i finansiranje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja,  izveštajima i finansijskom dokumentacijom za sredstva koja su dobijena po tim konkursima.

    Sekretarijat za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj građanima je slao informacije vezane za Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike ruralnog razvoja za grad Pančevo i protivgradne zaštite i poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, dok je Sekretarijat za investicije uzvraćao  informacijama u vezi sapokretanjem i sprovođenjem postupka javnih nabavki, utroškom budžetskih sredstava.

    Građani imaju široko i jednostavno pravo da Gradsku upravu i grasku vlast pitaju o svim detaljima rada u sprovođenju javnih ovlašćenja i trošenju javnog novca.

    Jednostavno je i bezbedno, zašto to ne iskoristiti.

    Gradska uprava Pančeva ima obavezu da objaljuje ažuran informatoro svojim nadležnostima i aktivnostima. Dostupan preko internet ovaj javni dokument doneo je i popis tema koje su Pančevce toliko zainteresovale, da su se usudili da pitaju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]