Društvo

SVEČANOST U KCP POVODOM DANA PANČEVA: Uručene Novembarske nagrade, Pavlov najavio prvu direktnu stranu investiciju! (FOTO)

Pančevo, Čet, 09/11/2017 - 08:02
Aleksandar Stojković

Na svečanoj sednici Skupštine grada Pančeva, koja je održana u utorak, 8. novembra u dvorani Kulturnog centra Pančeva, uručene su Novembarske nagrade Mihajlu Joviću i Žozefu Lončaru.

Na samom početku, himnu Republike Srbije „Bože pravde“, otpevalo je PSCPD kojim je dirigovala Vera Carina.

 

dan_grada_2017_img_3423.jpg

dan_grada_2017_img_3414.jpg

 

Prisutnima se zatim obratio gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, koji je naglasio da je u proteklih godinu dana Skupština grada proglašena najboljom u Srbiji u mnogim oblastima. Zahvalio se gradonačelnik Vladi Srbije i Vojvodine, naglašavajući kako je nedavno započelo ono što su prethodnici ove vlasti samo obećavali, dugo očekivana rekonstrukcija Internog odeljenja pančevačke bolnice. Spomenuo je i pogon duboke prerade koji je velika NIS-ova investicija u Pančevu, termoelektranu-toplanu koja će se graditi, a najavio je i investitora za Severnu industrijsku zonu.

- Ne krijem zadovoljstvo što ćemo u narednih nekoliko dana biti u prilici da objavimo i dolazak prve strane direktne investicije u naš grad. To je prvi rezultat pregovora koji se konstantno vode sa zainteresovanim investitorima, najavio je Pavlov.

 

dan_grada_2017_img_3437.jpg

 

Nakon gradonačelnikovog obraćanja PSCPD je otpevalo još dve duhovne kompozicije.Usledio je nastup tamburaškog orkestra kojim je dirigovao dobitnik ovogodišnje Novembarske nagrade, Mihajlo Jović i ženske pevačke grupe KUD Stanko Paunović NIS-RNP. Glumica Sofija Juričan govorila je Kiplingovu poemu „Ako“, a Milenko Pavlov Antićevu „Vojvodinu“. Posle dugo vremena svoju koreografiju nisu izveli folkloraši pančevačkog Paunovića već je usledio nastup AKUD Univerziteta u Beogradu „Španac“, koje je izvelo crnogorsko oro.

 

dan_grada_2017_img_3459.jpg

dan_grada_2017_img_3480.jpg

dan_grada_2017_img_3484.jpg

dan_grada_2017_img_3487.jpg

 

Zatim su Tigran Kiš, predsednik Skupštine grada i gradonačelnik uručili laureatima Novembarske nagrade, Žozefu Lončaru u oblasti privrede, a Mihajlu Joviću u oblasti obrazovanja. Lončar je poklonio gradu inicijativni projekat pod nazivom „Pančevo - dioptrija optimizma“ i najavio da će novčani deo nagrade uplatiti  u istoimenu fondaciju. Najavio je i da će se u dogovoru s gradonačelnikom u Pančevu podići Dom privrednika.

 

dan_grada_2017_img_3491.jpg

dan_grada_2017_img_3518.jpg

 

Svečanoj sednici pored lokalnih funkcionera, prisustvovali su i Frančesko Đangrandi, prvi počasni građanin Pančeva, nekada gradonačelnik Ravene, direktori pančevačkih javnih preduzeća, škola i ustanova, sportisti, umetnici, predstavnici Vojske Srbije, pančevački sveštenici, kao i visoki funkcioneri SNS-a, Branko Malović i Darko Jovanović.

 

dan_grada_2017_img_3409.jpg

dan_grada_2017_img_3446.jpg

dan_grada_2017_img_3456.jpg

 

Usledio je koktel u foajeu Kulturnog centra Pančeva.


MarketingNajnovije vesti