• SVEČANOST U KCP POVODOM DANA PANČEVA: Uručene Novembarske nagrade, Pavlov najavio prvu direktnu stranu investiciju! (FOTO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na svečanoj sednici Skupštine grada Pančeva, koja je održana u utorak, 8. novembra u dvorani Kulturnog centra Pančeva, uručene su Novembarske nagrade Mihajlu Joviću i Žozefu Lončaru.

    Na samom početku, himnu Republike Srbije „Bože pravde“, otpevalo je PSCPD kojim je dirigovala Vera Carina.

     

     

    Prisutnima se zatim obratio gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, koji je naglasio da je u proteklih godinu dana Skupština grada proglašena najboljom u Srbiji u mnogim oblastima. Zahvalio se gradonačelnik Vladi Srbije i Vojvodine, naglašavajući kako je nedavno započelo ono što su prethodnici ove vlasti samo obećavali, dugo očekivana rekonstrukcija Internog odeljenja pančevačke bolnice. Spomenuo je i pogon duboke prerade koji je velika NIS-ova investicija u Pančevu, termoelektranu-toplanu koja će se graditi, a najavio je i investitora za Severnu industrijsku zonu.

    – Ne krijem zadovoljstvo što ćemo u narednih nekoliko dana biti u prilici da objavimo i dolazak prve strane direktne investicije u naš grad. To je prvi rezultat pregovora koji se konstantno vode sa zainteresovanim investitorima, najavio je Pavlov.

     

     

    Nakon gradonačelnikovog obraćanja PSCPD je otpevalo još dve duhovne kompozicije.Usledio je nastup tamburaškog orkestra kojim je dirigovao dobitnik ovogodišnje Novembarske nagrade, Mihajlo Jović i ženske pevačke grupe KUD Stanko Paunović NIS-RNP. Glumica Sofija Juričan govorila je Kiplingovu poemu „Ako“, a Milenko Pavlov Antićevu „Vojvodinu“. Posle dugo vremena svoju koreografiju nisu izveli folkloraši pančevačkog Paunovića već je usledio nastup AKUD Univerziteta u Beogradu „Španac“, koje je izvelo crnogorsko oro.

     

     

    Zatim su Tigran Kiš, predsednik Skupštine grada i gradonačelnik uručili laureatima Novembarske nagrade, Žozefu Lončaru u oblasti privrede, a Mihajlu Joviću u oblasti obrazovanja. Lončar je poklonio gradu inicijativni projekat pod nazivom „Pančevo – dioptrija optimizma“ i najavio da će novčani deo nagrade uplatiti  u istoimenu fondaciju. Najavio je i da će se u dogovoru s gradonačelnikom u Pančevu podići Dom privrednika.

     

     

    Svečanoj sednici pored lokalnih funkcionera, prisustvovali su i Frančesko Đangrandi, prvi počasni građanin Pančeva, nekada gradonačelnik Ravene, direktori pančevačkih javnih preduzeća, škola i ustanova, sportisti, umetnici, predstavnici Vojske Srbije, pančevački sveštenici, kao i visoki funkcioneri SNS-a, Branko Malović i Darko Jovanović.

     

     

    Usledio je koktel u foajeu Kulturnog centra Pančeva.

    Na svečanoj sednici Skupštine grada Pančeva, koja je održana u utorak, 8. novembra u dvorani Kulturnog centra Pančeva, uručene su Novembarske nagrade Mihajlu Joviću i Žozefu Lončaru.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo