Društvo

Tamiš kao turistički proizvod

Pančevo, Čet, 12/09/2019 - 19:22
Ivana Vlajovic


Povodom okončanja Projekta prekogranične saradnje Srbije i Rumunije „Eko Tamiš – novi turistički proizvod“ u prostorijama Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga održana je završna konferencija na kojoj je prikazan tridesetominutni film o sprovedenim aktivnostima i postignutim rezultatima.

Projekat koji je za cilj imao promociju reke i podsticanje razvoja eko-turizma na Tamišu otpočeo je još u junu 2017. godine pravljenjem studije u kojoj su identifikovani prostorni turistički potencijali reke Tamiš. Tokom 27 meseci trajanja projekta održano je preko 10 treninga za animatore u turizmu, predstavnike lokalnih samouprava, za promociju lokalnog mikro biznisa i prateće delatnosti u turizmu, postavljena je i unapređena turistička infrastruktura, nabavljeni bicikli, kanui i katamaran, izdate su mape najboljih lokacija za pecanje, biciklizam i pešačenje, kao i karte sa naznačenim mestima za posmatranje ptica karakterističnih za ovo podneblje, a krajem avgusta, kao poslednja značajna aktivnost, održana je i četvorodnevna promo regata.

Aktivnosti i rezultati projekta predstavljeni su na brojnim sajmovima kako u našoj zemlji, tako i u Rumuniji, kako bi se potencijalnim turistima i posetiocima predstavio Tamiš kao atraktivna destinacija za duži boravak na reci.

Nakon zavretka ove prekogranične saradnje, zajednička ocena svih partnera u projektu je da ideja Tamiša kao turističkog proizvoda tek treba da zaživi, kroz projekte i promocije lokalnih samouprava.
MarketingNajnovije vesti