Dan 72. brigade za specijalne operacije Foto: Vojska Srbije
Društvo

U Pančevu obeležen Dan 72. brigade za specijalne operacije, čestitke uputio ministar Stefanović

Izvor: 
013info Čet, 27/01/2022 - 19:34


U kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu danas je održana vojna svečanost povodom Dana 72. brigade za specijalne operacije, koji se obeležava 27. januara u spomen na prvi uspešno realizovan borbeni zadatak ove jedinice, saopštila je Vojska Srbije.

Pred svečanim strojem pripadnika brigade, kako se navodi u saopštenju, sumirani su rezultati rada u godini za nama, proglašen je najbolji tim i uručene su nagrade i priznanja najistaknutijim pojedincima.

U osvrtu na postignute rezultate u 2021. godini, koju je obeležilo dalje jačanje sposobnosti brigade i značajno opremanje najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom, istaknuti su profesionalizam, posvećenost i visok nivo osposobljenosti pripadnika jedinice za realizaciju dodeljenih zadataka, što je potvrđeno na brojnim vežbama u zemlji i inostrastvu i tokom angažovanja u sastavu zadejstvovanih snaga.

U kasarni „Rastko Nemanjić“, pripadnici jedinice danas su obeležili i Savindan – krsnu slavu 72. brigade za specijalne operacije.

Čestitka ministra odbrane Stefanovića

Povodom Dana 72. brigade za specijalne operacije potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je čestitku u kojoj se kaže:

“Ponosni smo što u svom sastavu imamo jedinicu kao što je 72. brigada, čiji pripadnici prolaze najteže obuke i testove kako bi ušli u redove „sokolova“ i „grifona“, ali koji u svim vremenima i svim situacijama, bez obzira na njihovu težinu, čine čvrsti bedem naše Srbije. Čine da se građani Srbije osećaju sigurno znajući da njihov miran san čuva 72. Brigade”. 

Dodao je i da su pripadnici jedinice i u prethodnoj godini pokazali da su elitni sastav Vojske Srbije i šta znači biti vojnik spreman, predan i bezrezervno odan svojoj otadžbini.

 
MarketingNajnovije vesti