• U Vršcu nikad veći broj zaraženih i hospitalizovanih

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Vršcu je nikad veći broj zaraženih i hospitalizovanih, piše RTS. Direktor Opšte bolnice Vršac Ivan Ivanović navodi da je u tom gradu 530 aktivnih slučajeva , a na bolničkom lečenju je 61 pacijent, od čega je 58 na kiseoničnoj potpori.

    „U toku jučerašnjeg dana nikada nismo imali veću potrošnju kiseonika u Vršcu, cifra iznosi tri tone. To govori o težini kliničke slike naših pacijenata. U jedinici intenzivne nege se nalazi 19 pacijenata, a 16 je na nekom od modula mehaničke ventilacije. U jedinici intenzivne intenzivna nege, 85 odsto pacijenata je nevakcinisano“, dodaje Ivanović.

    Poručuje da je vakcinacija jedini ključ i jedini izlazi iz epidemije.

    „Takođe mislim da smo negde zaboravili sve protivepidemijske mere kojih se moramo pridržavati, nošenje maski, izbegavanje slavlja, moramo se držati tih protivepidemijskih mera. Mesta u bolnici ima, ali hajde da uradimo sve što je u našoj moći da ne dođe do bolničkog lečenja“, ističe Ivanović.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]