Lara Buljugić Foto: Privatna arhiva
Društvo

Učenica škole u Mramorku na Republičkoj smotri recitatora

Izvor: 
013info Sre, 18/05/2022 - 17:55


Lara Buljugić, učenica 4. razreda OŠ “Sava Maksimović” iz Mramorka uspešno je predstavljala Vojvodinu, Južni Banat, Opštinu Kovin i svoju školu na 53. smotri recitatora Srbije “Pesniče naroda mog“ koja je održana 14. maja 2022. godine u Valjevu u organizaciji MPNTR, Centralnog saveza amatera u kulturi Srbije, Centra za kulturu Valjevo i Saveza Amatera Vojvodine.

Lara je govoreći stihove na rumunskom jeziku – pesmu „Gosti proleća“ (Vasile Aleksandri) imala veoma uspešno izvođenje na opštinskoj i zonskoj smotri recitatora koje su održane u Kovinu, zatim na pokrajinskoj smotri u Sečnju, a 14. maja zablistala je na republičkoj smotri gde je učestvovalo 35 učenika mlađeg uzrasta iz cele Srbije.

Svojim učešćem na republičkoj smotri Lara je dala ogroman doprinos promociji umetničkog stvaralaštva dece i mladih, razvijanju ljubavi prema poeziji, umetničkom govoru i interpretaciji i afirmaciji pozitivnih kulturnih i umetničkih vrednosti kroz negovanje jezika.

Lara je nagrađena Diplomom za učešće na 53. republičkoj smotri recitatora Srbije, a za republičku smotru Laru je pripremala nastavnica rumunskog jezika Marinika Purić.

Ocenjivačka komisija 53. smotre radila je u sastavu Dr Radovan Knežević, profesor dikcije i predsednik komisije, Mr Andrijana Videnović, profesorka dikcije, Predrag Momčilović, profesor glume u medijima, Miroslav Trifunović, reditelj i Danijela Kvas, profesorka srpskog jezika i književnosti, pesnikinja za decu.

 
MarketingNajnovije vesti