venčanje Foto: pixabay
Društvo

Uskoro kolektivno venčanje u Dolovu!

Izvor: 
Gordana Lazar Uto, 07/08/2018 - 19:54

Kolektivno venčanje biće održano 1. septembra 2018. god. na platou ispred Doma kulture u sklopu XIX dolovačke „Štrudlijade", a uz podršku Grada Pančeva. Na ideju o organizovanju ovakvog događaja došla je matičarka Dragana Šašić, koja će venčati zainteresovane parove, a veliku pomoć pri realizaciji ovog poduvata pružaju Dom kulture, Mesna zajednica i Udruženje žena "Dolovke".

Dragana Marić, predsednica Udruženja "Dolovke", prenela nam je podatak koji govori da su roditelji dece upisane u zabavište u 80% slučajeva nevenčani - Mi, "Dolovke", želimo da sačuvamo tradiciju i instituciju braka, pa pozivamo mladence da se prijave. Ceremoniju venčanja fotografisaće fotoreporter portala 013info Aleksandar Stojković, nakon čega sledi svečani ručak.  

Zainteresovani mladenci mogu se prijaviti do polovine avgusta, a jedini uslov je da žive u Dolovu. Starosna granica ne postoji, a za rešenje svih nedoumica mogu se obratiti Mesnoj Zajednici Dolovo. Po nepisanom pravilu ovakvi događaji rezervisani su za velike gradove, te je ovo prvi put da se kolektivno venčanje organizuje u Dolovu, selu koje će uskoro postati primer izuzetka.

Ukoliko neki salon venčanica ili cvećara želi da ohrabri i pruži podršku ljudima kojima 1. septembar treba zvanično da postane srećan početak dugog i lepog zajedničkog života, dovoljno je da se obrate navedenim organizatorima kolektivnog venčanja, jer znamo svi da svečane bele haljine i malo cveća stvaraju najlepše uspomene svakoj nevesti.

 

 Marketing

Najnovije vesti