Ilustracija
Društvo

Vežba „Slovensko bratstvo 2019." počeće uskoro u Pančevu

Pančevo, Pon, 10/06/2019 - 09:04
Aleksandar StojkovićTaktička vežba „Slovensko bratstvo-2019“ počeće 14. juna u bazi Specijalne brigade Vojske Srbije u Panevu, a na manevrima koji će se održati na više poligona u Srbiji pod 14. do 27. juna će učestvovati više od 600 vojnika iz Rusije, Belorusije i Srbije, objavili su mediji, a našoj redakciji potvrđeno je iz Vojske Srbije. Glavni događaj vežbe, kojem će prisustvovati i mediji, biće 24. juna na aerodromu u Kovinu.

Tokom zajedničkih vežbi, padobranci iz tri zemlje će vežbati protivterorističke operacije.

Na dan otvaranja vežbe izvršiće se postrojavanje vojnih kontigenata, podizanje zastava i parada učesnika vežbe i vojne tehnike.

Portal Tango siks navodi da će u okviru „Slovenskog bratstva-2019“ biti organizovana izložba naoružanja, vojne i specijalne tehnike. Nakon ceremonije započeće prva faza vežbe – koordinacija jedinica i razrada zadataka kontraterorističke taktike. Tog dana takođe će biti izvedene aktivnosti iz vazdušno-desantne i vatrene obuke.

Iz Rusije će na ovogodišnjem „Slovenskom bratstvu“ učestvovati oko 200pripadnika Pskovske desantno-jurišne divizije, oko 300 srpskih i oko 60 beloruskih vojnika. Ukupno će ne vežbi biti korišćeno preko 50 jedinica borbene i automobilske tehnike kao i avioni vojno-transportne avijacije Il-76MD.

Ovo će biti peta vežba koja nosi naziv „Slovensko bratstvo". Prva je održana u Rusiji 2015. godine, pa je novembra 2016. domaćin bila Srbija, juna 2017. Belorusija, a prošlel godine vežba je održana u Rusiji u Krasnodarskom kraju.

 
MarketingNajnovije vesti