• Vladika Banatski čestitao Božić

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Episkop Banatski Nikanor obratio se preko vršačke Televizije Banat i čestitao Božić i novu 2021. godinu.

    Vladika je poželeo da bogomladenac Hristos donese sveželjenog blagoslova i mira toliko nama potrebnog u vremenu u kome živimo.

    – Svesni smo vremena od poslednjeg Božića do danas, u kome se ne samo naš narod nego i ceo rod ljudski susreo sa poteškoćama, da ni sam nije znao kako je do toga došlo i koliko će to da traje, rekao je on apostrofirajući virus korone koja ugrožava čovečanstvo.

    – Znamo da sve biva po dopuštenju božijem i naš narod kaže da sve što je od Boga sladje je od meda. Međutim Bog je ostavio slobodu čoveku, da se slobodno opredeli šta će da čini u ovome svetu, i onoga momenta kada nas pozove da damo odgovor za svoja dela onda ćemo možda mnogi od nas saznati jesmo li činili dobro ili nismo. To jest, jesmo li ispunjavali zakon božiji ili nismo, rekao je episkop.

    Vladika Nikanor dodao je da je u protekloj godini dosta jubileja prošlo gotovo neprimećeno usled ove bolesti od koje strada ceo rod ljudski. Dodao je da je dosta ličnosti iz crkve napustilo ovaj svet, među njima i naš patrijarh, ali život mora ići dalje.

    – Mi smo Bogu blagodarni što u našoj Eparhiji, Gospod je verujemo molitvama svih, čuvao naš narod, naše sveštenstvo, monaštvo, i sve ljude koji žive i sa kojima živimo zajedno u Eparhiji Banatskoj“, rekao je on. Božić je čestitao kako onima koji ga slave 7. Januara, tako i onim građanima sa teritorije Eparhije koji su ga proslavili 25. Decembra. „ Molimo se Bogu da godinu ispred nas učini blagoslovenijom, srećnijom, i mirnijom, a to će svakako zavisti od svih nas, Najpre od Gospoda, ali onda i od nas, poručio je vladika Nikanor.

     

    Episkop Banatski Nikanor obratio se preko vršačke Televizije Banat i čestitao Božić i novu 2021. godinu. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo