Društvo

Vojni sindikat podneo prijave - Vojska Srbije tvrdi da zloupotreba nije bilo

Pančevo, Sre, 08/02/2017 - 09:38
Vladimir Đoković 

Vojska Srbije objavila je da je pažljivo proveravala informacije o mogućim zloupotrebama službenog položaja i drugim eventualnim nezakonitim aktivnostima što je učinjeno i sa informacijama iz saopštenja Vojnog sindikata Srbije.

- Proverom je utvrđeno da nije bilo zloupotreba službenog položaja i pribavljanja protivpravne imovinske koristi. Vojni sindikat Srbije nije dostavio nikakve dokaze koji bi potvrdili navedene nezakonite aktivnosti, saopšteno je iz Vojske Srbije.

Do saopštenja Vojske Srbije došlo je posle saopštenja Vojnog sindikata Srbije u kome objavljeno da je ovaj sindikat podneo kriviču prijavu protiv brigadnog generala V.Z. I potpukovnika N.D., zbog kako je navedeno “postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivčna dela zloupotreba službenog položaja i sprečavanja prava na podnošenje pravnog sredstva”.

Vojni sindikat Srbije prijavio je starešine jer su navodno tokom 2015. i 2016. godine falsifikovanjem službenih evidencija pribavili protivpravnu imovinsku korist. Sindikat ih sumnjiči i da su “od februara do juna 2016. godine licima iz kriminogene sredine , javnosti poznatim kao Vučko, Sale Mutavi i Velja Nevolja, kao I drugim licima koji nisu pripadnici Vojske Srbije, omogućili da u vanradno vreme koriste strelište, naoružanje I municiju Vojske Srbije kako bi uvežbavali gađanje iz vatrenog oružja”.

U saopštenju Vojske Srbije navodi se još da “u Vojsci Srbije niko nije zaštićen i bilo kakav dokaz o činjenju propusta pripadnika Vojske Srbije doprineo bi da nadležni organi vojne policije preduzmu odgovarajuće mere”.

Vojni sindikat Srbije u svom obraćanju javnosti najavio je da “nastavlja sa borbom protiv nezakonitog rada i zloupotreba u redovima Vojske Srbije”.

U današnjem tekstu list Politika u naslovu navodi da se Vojni sindikat i Vojska Srbiju u stvari raspravljaju o korišćenju vojnog strelišta u Pančevu što ni jedna ni druga strana u svojim saopštenjima ne spominju.

 
MarketingNajnovije vesti